UBB: Apel pentru donarea de sânge

Universitatea Babeș-Bolyai lansează un apel la solidaritate către toți membrii comunității care pot dona sânge. Apelul vine în contextul nevoii acute pe care spitalele o resimt în această perioadă, „în condițiile în care situația generată de pericolul răspândirii infectării cu noul coronavirus a redus dramatic numărul persoanelor care se prezintă zilnic la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj”.

„Comunitatea noastră a reacționat întotdeauna foarte bine în momentul în care a fost vorba despre solidaritate socială. Lansate în urmă cu mai bine de 5 ani, campaniile UBB de donare de sânge au devenit deja o tradiție prin care am încercat, dincolo de evenimentul punctual, să generăm un comportament constant în sensul donării de sânge. Acum e nevoie să dovedim că ne putem mobiliza și în afara evenimentelor planificate din timp, că putem acționa ca o comunitate responsabilă în situații de urgență. Apelul nostru nu e adresat doar celor care au domiciliul în Cluj, ci și studenților noștri din alte localități, care pot dona la centrele de transfuzii din județele lor“, declară rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

Reprezentanții universității precizează că deplasarea la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, pentru donare de sânge, este considerată o urgență și trebuie menționată ca atare în declarația pe proprie răspundere, în care trebuie să fie precizat și traseul deplasării, respectiv adresa de domiciliu a donatorului și adresa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18, Cluj-Napoca).

„Reprezentanții acestuia, precum și cei ai spitalelor și ai autorităților sanitare naționale au subliniat constant nevoia de sânge și imposibilitatea centrelor de transfuzie din întreaga țară de a răspunde cererilor venite, în ultimele săptămâni, din partea spitalelor” – precizează reprezentanții universității clujene.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie