”U” Olimpia Cluj și-a aflat adversara din Liga Campionilor

În urma tragerii la sorți a partidelor din primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal feminin, reprezentanta României, „U” Olimpia Cluj-Napoca, va întâlni gruparea malteză Birkirkara, o mai veche cunoștință a elevelor antrenate de Iulian Szekely.

Partida se va disputa într-o singură manșă, la Cluj-Napoca, pe 3 noiembrie, de la ora 15. ”U” Olimpia Cluj și Birkirakara s-au mai întâlnit în această competiție în sezoanele 2012/2013 și 2018/2019. În sezonul 2012/2013, „U” Olimpia a învins-o pe Birkirkara cu 8-0, prin golurile marcate de Dușa (2). Sârghe, Lunca, Voicu, Bortan și Vătafu (2). În sezonul 2018/2019, Birkiraka și „U” Olimpia Cluj au făcut, din nou, parte din aceeași grupă, alături de Cardiff din Țara Galilor și Zitlobud Harkov din Ucraina. Clujencele s-au impus cu 6-1 în fața maltezelor, dar au ratat calificarea mai departe.

Mare favorită în acest meci, „U” Olimpia Cluj ar urma să joace în turul doi preliminar pe 18 sau 19 noiembrie. Dintre cele 40 de echipe înscrise în turul 1 preliminar, „U” Olimpia Cluj are al optulea coeficient UEFA. În top se află Glasgow City. ”U” Olimpia Cluj bifează a zecea participare în Liga Campionilor, iar cea mai bună performanță este calificarea în faza „optimilor” de finală, reușită în sezonul 2012/2013, când echipa clujeană, antrenată la vremea respectivă de Mirel Albon, a fost eliminată de formația italiană Torres.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut