U Olimpia Cluj a cucerit al 12-lea titlu de campioană a României la fotbal feminin

Universitatea Olimpia Cluj a câştigat, duminică, al 12-lea titlu naţional de campioană a României la fotbal feminin, și al 11-lea consecutiv, după victoria, scor 1-0, obținută împotriva fotbalistelor de la Politehnica Timișoara, pe Iclod Arena, în ultima etapă a play-offului  Ligii I. Unicul gol al partidei a fost reușit de Carolina Ţabur.

U Olimpia Cluj va reprezenta, astfel, România în cea mai importantă competiție inter-cluburi, UEFA Women’s Champions League.

Formația clujeană a primit, în premieră, noul trofeu transmisibil realizat special pentru campioana României conform identității ligilor feminine. Trofeul a fost înmânat jucătoarelor de către Ion Geolgău, fost internațional și actual manager al departamentului de Scouting în cadrul FRF.

În celălalt meci al play-offului, la Prundu Bârgăului, Heniu s-a impus cu 4-1 în partida disputată contra formației CSM Alexandria, terminând astfel sezonul pe locul 2, la 2 puncte de campioana en-titre, U Olimpia Cluj. Podiumul Ligii 1 Feminin este completat de Politehnica Timișoara, care la primul an de la fuziune, a încheiat sezonul în primele 3 echipe din România la fotbal feminin.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut