U Craiova – U Cluj se joacă fără spectatori! Decizie șocantă luată de Adrian Mititelu

Partida dintre U Craiova 1948 și U Cluj, care va avea loc vineri pe stadionul din Bănie, se va juca cu tribunele goale!

Clubul de fotbal FC U Craiova 1948 a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că spectatorii nu vor mai avea acces la meciurile echipei pregătite de Nicolo Napoli pe teren propriu, pe o perioadă nedeterminată.

Decizia conducerii clubului oltean vine în urma suspendării definitive a partidei cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, de duminică, în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor suporterilor celor două echipe.

Totodată, FC U Craiova precizează că va solicita FRF şi autorităţilor statului adoptarea unei legislaţii care să prevină astfel de manifestări.

„Având în vedere evenimentele din ultima perioadă, prin care unii dintre membrii galeriei s-au dedat la acte huliganice contrare legii şi regulamentelor FRF, prin care s-au creat prejudicii uriaşe pentru club şi luând în calcul ameninţările directe cu privire la producerea unor alte evenimente care să conducă la pagube pentru club, am luat următoarele hotărâri: 1) Desfăşurarea meciurilor pe teren propriu, fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată; 2) Efectuarea de demersuri către FRF şi autorităţile statului în vederea adoptării de urgenţă a unei legislaţii care să prevină aceste manifestări; 3) Clubul va comunica procedura prin care cei care au achiziţionat abonamente vor putea să primească contravaloarea acestuia. Clubul îşi exprimă regretul profund faţă de suporterii loiali ai clubului, în special faţă de abonaţi sau de cei de bună-credinţă, care nu au nicio vină şi care suportă consecinţele”, au transmis reprezentanţii echipei FCU Craiova pe pagina oficială de Facebook.

Meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv, duminică, în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor suporterilor celor două echipe.

În min. 26, arbitrul Andrei Chivulete a trimis în primă instanţă cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe şi rasiste ale galeriilor celor două formaţii. După o întrerupere de zece minute, jucătorii au revenit pe teren şi jocul a fost reluat, însă arbitrul a suspendat definitiv meciul după doar câteva zeci de secunde, din cauza noilor scandări ale suporterilor.

O decizie în privinţa acestui meci va fi luată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal.

Partida dintre U Craiova și U Cluj va avea loc vineri, 03 februarie, de la ora 20.00.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut