U Cluj, victorie extrem de importantă împotriva celor de la Botoșani, pe Cluj Arena. Thiam, dublă de senzație!

U Cluj s-a reîntors pe Cluj Arena și a reușit o victorie uriașă împotriva celor de la FC Botoșani, într-un meci din cadrul etapei a 27-a din SuperLigă. Prima repriză a fost una dominată net de echipa lui Ioan Ovidiu Sabău, care a reușit să deschidă scorul prin Thiam, în minutul 28. În a doua parte, echipa moldoveană a controlat jocul, profitând și de pasul înapoi făcut de alb-negri, mai preocupați de conservarea rezultatului de pe tabela de marcaj. Cu toate acestea, în minutul 84, același Thiam a reușit dubla, iar U Cluj câștigă trei puncte extrem de importante în tentativa de salvare de la retrogradare.

Chipciu a fost lăsat pe banca de rezerve de Ioan Ovidiu Sabău pentru acest meci, iar banderola de căpitan de echipă a fost preluată de nou-venitul Dan Nistor. De asemenea, a fost titularizat asistăm fundașul bulgar Goranov, care a debutat oficial, astfel, în tricoul ”Șepcilor roșii”.

U CLUJ: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Goranov – Bic, G. Simion, Remacle – Nistor – Ze Gomes, Thiam

FC BOTOȘANI: Pap – Patache, Sadiku, Mutombo, Țigănașu – Ivanov, Zabou, Dican – Dragu, M. Roman II, Mailat

Asistență reduă în tribunele Cluj Arena, sunt circa 2.500-3.000 de spectatori la revenirea acasă a Universității. Prima ocazie a partidei aparține lui Thiam, care a șutat pe lângă poartă din careu, în min.12. Primul atac mai consistent al moldovenilor a venit abia în min.22, la finalul căruia Ivanov a trimis la distanță de poarta apărată de Gorcea. 72 la sută pentru U Cluj posesia mingii, la jumătatea reprizei, dar meciul este lipsit de ocazii de poartă. GOOOOOOOOL U Cluj! Thiam împinge mingea în poartă din marginea careului de 6 m, în min.28, după o centrare excelentă trimisă de Bic de pe partea stângă! 1-0! Nistor trimite pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, în min.34. Dragu șutează fără preluare din mijlocul careului, în min.45+1, dar mingea nu prinde cadrul porții clujene. Pauză pe Cluj Arena, după o repriză în care cei de la Botoșani n-au pus aproape deloc probleme Universității.

Ioan Ovidiu Sabău nu face nicio modificare la pauză în echipa sa. Gorcea are o paradă uluitoare la reluarea cu capul din apropiere a lui Mailat, în min.51! U Cluj a făcut devreme pasul înapoi și nu mai contează deloc pe faza ofensivă. Două schimbări la U Cluj, în min.60: au ieșit de pe teren Goranov și Ze Gomes, înlocuiți de Chipciu și Oancea. Gorcea se opune din nou excelent marcării unui gol de echipa moldoveană, în min.66, respingând în corner un șut puternic trimis de Țigănașu. Iese Remacle, min.73, intră Lorand Fulop. GOOOOOOOOL U Cluj! Thiam pleacă de la limita offside-ului și îl execută pe Pap cu un șut din interiorul careului, în min.84! 2-0! Dublă schimbare la clujeni: ies Bic și Thiam, intră Ianis Stoica și Filip. Min.90+5. Final de meci.

În urma acestei victorii, U Cluj a urcat, provizoriu, pe locul 11 în clasamentul SuperLigii, cu 28 de puncte, și va juca, etapa următoare, una intermediară, la Sibiu, cu Hermannstadt, marți, 28 februarie.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut