”U” Cluj, tot mai departe de promovarea în Liga Florilor

Divizia A Seria B la handbal feminin a programat duminică un duel la vârf între ocupantele primelor două locuri în clasament. CSM Târgu Jiu, liderul clasamentului, cu un parcurs perfect până acum în campionat,  14 victorii din tot atâtea meciuri jucate, a întâlnit Universitatea Cluj, aflată pe poziția a 2-a în clasament.

Partida a început echilibrat. Gazdele au condus cu 2-0, dar clujencele au egalat rapid prin Zegrean și Nichitean. În min.14, gazdele conduc cu trei goluri diferență, scor 7-4, pe fondul unor ratări repetate ale jucătoarelor antrenate de Ioan Ani Senocico, dar și a eliminării pentru două minute a Dianei Nichitean. La jumătatea reprizei, diferența între cele două formații se mărește la cinci goluri, scor 10-5. Larisa Șerban, Andreea Barbos și Paula Cordoș înscriu trei goluri la rând, astfel că, în min.24, U Cluj se apropie la trei goluri de liderul clasamentului, scor 11-8. Barbos aduce Clujul la două goluri de lider în min.29, dar prima repriză se încheie cu un nou gol pentru liderul clasamentului, astfel că, la pauză, CSM Târgu Jiu conducea pe U Cluj cu 14-11.

Repriza a doua începe din nou cu gazdele în prim-plan, care au 18-14 în min.40. Două ratări consecutive ale clujencelor, dar și o nouă eliminare de 2 minute, fac imposibilă apropierea de gazde, care înscriu de trei ori la rând și conduc, în min.48, cu 22-16. Clujencelor nu le iese mai nimic, Larisa Șerban ratează și o aruncare de la 7 m, prilej pentru gazde de a se distanța la 7 goluri diferență pe tabela de marcaj, 24-17 cu șapte minute înainte de finalul partidei. Diana Nichitean, de la U, este eliminată pentru două minute, iar gazdele profită la maxim de superioritatea numerică, și mai înscriu de două ori, iar tabela arăta, în min.54, 26-17. Partida se încheie, în cele din urmă, cu 28-21 pentru formația din Târgu Jiu, care conduce în Divizia A seria B cu punctaj maxim, 45 de puncte. U Cluj se menține pe poziția a doua, cu 37 de puncte, la egalitate cu echipa Gloria Bistrița, dar echipa clujeană are două partide în plus disputate.

Principalele marcatoare ale meciului: Pal, 6 goluri, și Andrei, 5 goluri, de la gazde, respectiv,  Șerban, 6 goluri, Cordoș și Orshivschi, câte 4 goluri, de la U Cluj.

În partida tur disputată în Sala Sporturilor „Horia Demian” oaspetele s-au impus la limită, cu 23-22.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut