„U” Cluj și-a reluat antrenamentele

Managerul general al Universitatea Cluj, Andrei Cordoș, și managerul sportiv Gabriel Giurgiu au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre planulurile clubului pentru perioada următoare. Andrei Cordoș a făcut precizări cu privire la strategia administrativă și a vorbit despre continuitatea proiectului început în 2016.

Final de vacanță pentru jucătorii și staff-ul tehnic al Universității Cluj. Aceștia s-au reunit la Cluj Arena pentru a pregăti reluarea sezonului. La primul antrenament, Erik Lincar a avut 24 de jucători sub comandă, printre care noul venit Roberto Romeo și juniorii Andrei Vînău, Ciprian Călugăr și Rareș Cucoș. La reunire au fost prezeenți: Andrei Gorcea, Alexandru Bledea, Dragoș Jișa (portari); Roberto Alarcon, Costinel Gugu, Denis Ispas, Florinel Mitrea, Tudor Vomir, Roberto Romeo (fundași); Cristian Balgiu, Victor Dican, Marius Ciobanu, Nicolae Pîrvulescu, Dragoș Tescan, Florian Haită, Andrei Vînău, Ciprian Călugăr, Vlad Moraru, Sergio Ribeiro (mijlocași); Alexandru Boiciuc, Valentin Alexandru, Albert Hofman, Robert Răducanu și Rareș Cucoș (atacanți). Antrenorul principal al Universității Cluj, Erik Lincar, a vorbit despre activitatea echipei în următoarea perioadă. Sperăm să avem evoluții bune, locul din clasament să nu fie același la sfărâșit de campionat. Ne dorim foarte mult să terminăm pe primele două locuri și bineînțeles să promovăm în primul eșalon. Pentru asta, e adevărat va trebui să începem foarte bine campionatul, mai ales că avem un început cu două etape de foc, dar am mare încredere în jucătorii mei și sper să reușim să facem transferurile care să ne aducă un plus de valoare. Vor fi foarte importante echipele care vor intra în play-off. În România în momentul în care se intră în play-off, multe echipe joacă doar de dragul de a juca. Sper eu să nu se întâmple și anul acesta în Liga a II-a. Noi ne dorim să intrăm în play-off și să fim foarte puternici în lupta cu contracandidatele noastre”. Tehnicianul a vorbit și despre campania de achiziții a clubului: Noi am hotărât să aducem jucători care sunt peste valoarea celor care sunt în acest moment în echipă. E adevărat că pentru asta e destul de complicat, mai ales din punct de vedere financiar. Nu putem face aroganțe ca și alte echipe. Avem un buget, dar care este stabil și jucătorii sunt plătiți la zi și nu sunt datorii față de ei. Zic eu că până la urmă vom reuși să facem trei, patru transferuri pe care ni le dorim, dar pentru asta trebuie să avem răbdare. Dacă era să facem și noi transferuri, puteam să fac până acum șapte transferuri. Am hotărât să avem răbdare și să încercăm să aducem jucători, cum am spus și la finalul anului trecut, cu mare experiență și care să își lase amprenta în jocul echipei. Putem discuta despre un transfer doar când este realizat”.

Cantonament în Antalya

Universitatea Cluj va efectua un stagiu e pregătire în Turcia, respectiv în Antalya. Universitatea Cluj are stabilite cinci meciuri de pregătire în următoarea perioadă, detaliile celui de-al treilea meci din Antalya urmând a fi stabilite. „Studenții” vor juca pe 28 ianuarie împotriva celor de la Sănătatea Cluj. Băieții antrenați de Erik Lincar vor pleca în Antalya pe 31 ianuarie și se vor pregăti în Turcia până pe data de februarie. Pe 5 februarie, ”U” se va duela cu formația Korona Kielce (locul 3 în liga a doua din Polonia), iar pe 7 februarie echipa noastră va disputa un joc-test împotriva celor de la Kaspij Aktau (locul 8 în prima ligă din Kazakhstan). Frigul ne afectează foarte mult procesul de antrenament. De aceea am luat hotărârea de a merge în Antalya, să beneficiem de condiții bune de antrenament și de joc. Sper ca toată lumea să fie sănătoasă și din punct de vedere medical și tot programul pe care l-am stabilit să decurgă normal.” La întoarcerea în țară, „șepcile roșii” au programate încă două jocuri de pregătire pe 16 februarie împotriva celor de la Minaur Baia Mare (locul 2 în clasamentul seriei a zecea din Liga a III-a), respectiv pe 19 februarie împotriva echipei Metalurgistul Cugir (locul 2 în clasamentul seriei a noua din Liga a III-a).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut