U Cluj s-a distrat cu CSM Alexandria în Cupa României!

U Cluj a bifat, joi, prima victorie în grupele Cupei României, învingând categoric, scor 4-0, la Turnu Măgurele, pe CSM Alexandria. Eugen Neagoe a utilizat multe rezerve, prezentându-se la meci cu doar șapte jucători pe banca de rezerve. ”Șepcile roșii” n-au avut în niciun moment periclitată victoria, dominând partida de la un capăt la celălalt, echipa gazdă nereușind să-și creeze nici măcar o șansă mare de gol. Victoria clujenilor a fost adusă de golurile reușite de Haită, min.30, Bălan, min.71 și 86, respectiv Pițian, min.77. În urma acestui rezultat, U Cluj face patru puncte, după egalul cu CFR Cluj de pe teren propriu, la egalitate de puncte cu Farul Constanța, și va juca în ultimul meci, pe 7 decembrie, cu Rapid București, pe Cluj Arena.

Echipele de start:

CSM Alexandria: Dohotariu – Ed. Sîrbu, Vl. Georgescu, Ciocoteală, Nicola – M. Vlad, Mih. Stancu – Iakabfi, Dobrică, C. Neagu (cpt.) – Cioablă

U Cluj: Gorcea (cpt.) – Briceag, Nowak, Fl. Ilie, Fl. Mitrea – Haită, Gab. Simion, Purece, Hofman – Remacle – Ad. Bălan

Fundașul Universității Krystian Nowak se accidentează încă din min.4, iar Eugen Neagoe este nevoit, iată, să facă prima schimbare în echipa sa, introducându-l în teren pe Pițian. Prima ocazie a partidei aparține celor din Alexandria, prin Cioablă, în min.7, care ratează voleul din fața lui Gorcea! Ocazie de gol și pentru U Cluj, în min.10, la șutul plasat al lui Remacle, dar mingea se oprește în plasa laterală! GOOOOOOL U Cluj!!! Haită șutează în vinclul porții din mijlocul careului, în min.30, fără nicio speranță pentru portarul Dohotaru! 0-1!

Dublă schimbare la Universitatea încă din debutul reprizei secunde: au ieșit de pe teren Simion și Hofman, au intrat Bic și Fulop. Ocazie uriașă de gol pentru U Cluj, în min.54: șut puternic a lui Bălan, dar mingea lovește bara porții echipei din Alexandria! Schimbare la U Cluj, min.67: iese Haită, intră Horșia. GOOOOOOL U Cluj! Bălan majorează diferența de pe tabela de marcaj, în min.71, cu o lovitură de cap plasată din marginea careului mic, după o centrare venită de la Horșia! 0-2! GOOOOOOL U Cluj! Fază trasă la indigo în min.77, centrare perfectă de pe partea dreaptă, Pițian se înalță și înscrie cu capul dintre fundașii celor din Alexandria! 0-3! Schimbare inedită la echipa gazdă, în min.81, intră Valentin Popescu, un jucător în vârstă de 43 de ani, mai în vârstă chiar decât antrenorul Sorin Albeanu! GOOOOOOL U Cluj! Bălan realizează ”dubla”, în min.86, după de a deviat simplu în poartă mingea trimisă de pe stânga de Remacle! 0-4! Final de meci!

Primele două echipe clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Câștigătoarele grupelor vor disputa meciurile din sferturile de finală pe teren propriu.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut