U Cluj, revenire de senzație în Superligă! ”Șepcile roșii” au făcut spectacol pe Arena Națională, în fața vicecampioanei României

U Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, disputa cu FCSB, de la București, la revenirea pe prima scenă fotbalistică a țării. Jucătorii lui Erik Lincar au făcut o partidă excelentă, extrem de consistentă, în fața vicecampioanei României, pe care au ținut-o la respect în marea majoritate a timpului. Clujenii puteau reveni acasă chiar cu toate cele trei puncte, însă Bic a ratat, în minutele de prelungiri, golul victoriei.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Haruț, Șerban – Olaru, Edjouma, Tănase – Cordea, Coman, Oct. Popescu
U Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu – Remacle, Romario Pires, Filip – Tescan, Bălan, Chipciu

Min.3, intrare extrem de dură a lui Șerban asupra lui Tescan, arbitrul îi acordă doar cartonaș galben fundașului de la FCSB, spre disperarea lui Erik Lincar. Edjouma șutează la poartă din colțul careului mic, în min.12, dar clujenii resping în corner. Min.24: Tescan execută o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea îl lovește pe Chipciu și intră în poartă! Centralul partidei acordă inițial gol pentru Universitatea, însă VAR întoarce decizia și este doar lovitură liberă pentru FCSB din interiorul careului. Se pare că a fost un henț la mijlocașul Clujului! U Cluj joacă extrem de dezinvolt pe Arena Națională, FCSB n-a avut până acum nicio ocazie clară de gol. Cartonaș galben și pentru Pires, după o intrare tare asupra lui Tănase, min.31. În min.34, Tănase trimite în poartă cu o lovitură de cap, dar asistentul ridică steagul pentru o poziție de offside. Gol anulat și pentru FCSB, fază confirmată și de cabina VAR! Cartonaș galben și pentru Crețu, după o intrare periculoasă asupra lui Bălan. Min.45: Ely Fernandes, care l-a înlocuit pe Tescan, accidentat, trimite cu capul peste poarta gazdelor. GOOOL U Cluj, în minutul 45+4: centrare perfectă a lui Filip pentru Bălan, care trimite în poartă din interiorul careului de 6 metri. 0-1! Pauză pe Arena Națională, U Cluj a făcut o primă repriză excelentă împotriva vicecampioanei României.

FCSB a făcut trei schimbări la pauză: au intrat Șut, Oaidă și Ovidiu Popescu, înlocuindu-i pe Edjouma, Cordea și Șerban. Florin Tănase obține o lovitură de la 11 m, după un fault făcut asupra sa de Gorcea. Transformă penalty-ul același Tănase, min.55! 1-1! Cartonas galben și pentru Ispas, min.62. Iese Coman, intră Stoica la FCSB, min.64. Cartonaș galben Oaidă, min.72. Ocazie uriașă de gol pentru U Cluj, min 73: centrare perfectă Ely Fernandes, dar Chipciu trimite cu capul pe lângă bară! Ultima schimbare la FCSB, min.78: iese Octavian Popescu, intră Mamut.  Min.81: iese Remacle, intră Bic. Ocazie uriașă de gol pentru FCSB, min.83: reluare cu capul Ianis Stoica, Gorcea se întinde și respinge în transversală! Ultimele schimbări și la U Cluj, min.89: ies Filip și Bălan, intră Pițian și Hlistei. U Cluj putea da lovitura în min.90+3, dar șutul în forță al lui Bic a trecut puțin peste poarta lui Tîrnovanu! Ianis Stoica încasează și el un ”galben”, și meciul se încheie! 1-1, un rezultat excelent obținut de echipa lui Erik Lincar la revenirea în Liga I!

În etapa a doua a Superligii, U Cluj va juca, duminica viitoare, la Mediaș, meci considerat pe teren propriu, cu Universitatea Craiova.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut