U Cluj remizează la Botoșani, după un meci dominat de la un capăt la altul

U Cluj a reușit să cucerească un punct în deplasarea de la Botoșani, la al patrulea meci consecutiv fără înfrângere în Superligă. Fotbaliștii lui Eugen Neagoe au avut o evoluție solidă în Moldova, și se puteau întoarce acasă cu toate cele trei puncte, însă Thiam și Bălan au ratat două ocazii mari de gol pe final de meci.

Echipele de start:

Botoșani: Pap – Patache, Dican, Boli, Țigănașu – Shahaf, Sylla, Ivanov – Mateus, Roman II, Mailat
U Cluj: Iliev – Vlădoiu, Fl. Ilie, Ispas, Briceag – Filip, Pires, Purece – Haită, Fulop, Ely Fernandes

Primul sfert de oră al meciului a trecut fără nicio ocazie la vreuna din porțile celor două echipe. În min.25, Ely Fernandes se accidentează și este înlocuit de Thiam. Prima ocazie mai serioasă a partidei vine abia în min.32, când Mateus a șutat din afara careului, dar Iliev a respins spectaculos. Clujenii au și ei prima oportunitate de a înscrie, în min.36, când Ispas trimite o lovitură cu capul din centrul careului, dar mingea trece pe lângă poartă. Patache șutează și el de la distanță, dar portarul Universității este la post. Repriza se încheie cu ocazia lui Mateus, din min.44, dar șutul acestuia este deviat, iar cei de la Botoșani nu se aleg decât cu un corner rămas fără rezultat. O repriză echilibrată, în care clujenii au avut 52 la sută posesia mingii.

Eugen Neagoe îl introduce pe teren pe Horșia, în locul lui Haită, încă din startul reprizei a doua. Roman reușește să deschidă scorul pentru moldoveni, în min.56, cu o lovitură de cap, după o centrare excelentă venită din partea lui Patache! Mingea trimisă de jucătorul Botoșaniului a lovit bara transversala, după care a intrat în poartă. 1-0! Eugen Neagoe este avertizat cu cartonașul galben de către centralul partidei, în min.65. GOOOOOL U Cluj! Briceag centrează perfect, în min.74, iar Bălan se înalță și reia imparabil cu capul în plasa porții gazdelor! 1-1! Thiam trimite spectaculos spre poartă din colțul careului de 16 m, în min.79, dar Pap respinge cu un reflex de zile mari! Lorand Fulop putea să încheie meciul în min.87, dar reluarea sa din centrul careului este total nereușită!

Cu acest punct reușit la Botoșani, U Cluj face 11 puncte în clasamentul Superligii, dar rămâne pe locul 14, la egalitate de puncte cu FCSB. Etapa următoare, clujenii vor juca, pe teren propriu, împotriva celor de la Hermannstadt, formație care se află pe locul 3, cu 22 de puncte.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut