U Cluj pierde cu Farul lui Hagi înaintea ”dublei” de foc cu CFR Cluj

Farul lui Gică Hagi a pus, sâmbătă, capăt seriei de șase meciuri fără înfrângere pentru U Cluj, câștigând fără emoții, scor 2-0, disputa de la Ovidiu, din etapa a 14-a a Superligii. De cealaltă parte, echipa lui Eugen Neagoe a avut o singură ocazie de gol, prin Filip, în ultimul minut al primei reprize.

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, Băluță, Grameni – Alibec, L. Munteanu, Pitu
Rezerve: Buzbuchi – Doukoure, Corinus, R. Benzar, Borza, Casap, Morar, Torje, Sali
Antrenor: Gheorghe Hagi

U Cluj: Iliev – Chipciu, Fl. Ilie, Ispas, Briceag – Bic, Pires, I. Filip – Vlădoiu, L. Fulop, Haită
Rezerve: Gorcea – Nowak, Pițian, Simion, Remacle, Purece, Hofman, Thiam, Ad. Bălan

Partida începe cu Farul instalându-se în jumătatea de teren a clujenilor, dar fără a reuși vreo fază periculoasă la poarta acestora. Prima ocazie a reprizei vine abia în min.30, când Pitu șutează puternic la poartă, dar Iliev se opune cu succes. GOL Farul! Lansat de Alibec, același Pitu se distrează cu fundașii clujeni, în min.32, și înscrie plasat din centrul careului! 1-0! Alibec îl servește excelent și pe Louis Munteanu, în min.35, dar șutul acestuia este deviat în ultimul moment în corner. Briceag, min.42, trimite primul șut al Universității spre poarta gazdelor, mingea trece departe de poarta lui Aioani. Prima ocazie de gol a celor de la U: Filip trimite puternic spre poartă, dar Aioani se opune! Mare ocazie de gol și pentru Farul, min.44: Artean reia dintr-o bucată, dar Iliev își salvează echipa de la primirea unui nou gol. O nouă pasă excelentă a lui Alibec. Pauză la Ovidiu.

Eugen Neagoe face primele schimbări  chiar din min.46: Pițian în locul lui Florin Ilie, și Thiam în locul lui Bic. GOL Farul! Artean majorează diferența pentru echipa lui Gică Hagi, în min.51, scăpat singur cu Iliev! 2-0!  Încă o dublă schimbare la U, în min.62: părăsesc terenul Haită și Vlădoiu, intră Hofman și Bălan. Final de meci.

În urma acestui rezultat, U Cluj rămâne cu 14 puncte, și este pe locul 14 în clasament.

Pentru ”alb-negrii!” urmează dubla cu CFR Cluj. Joi, 20 octombrie, cele două rivale din Cluj vor juca în Cupa României, de la ora 21.00, și duminică în Superligă. Ambele meciuri se vor disputa pe Cluj Arena.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut