”U” Cluj – Petrolul, șocul primei etape din play-off-ul Ligii a II-a

Casa fotbalului a găzduit, luni, tragerea la sorți pentru programul din play-off, respectiv play-out, din cadrul Ligii a II-a. Fotbaliștii antrenați de Erik Lincar au parte de un debut de foc în finala campionatului, urmând să evolueze chiar din prima etapă împotriva echipei de pe primul loc Petrolul, partidă care se juca la Ploiești. De altfel, alb-negrii au parte de două deplasări în primele meci din play-off, cea de a doua urmând să fie la Slobozia, pentru meciul cu Unirea. Vor urma apoi meciurile cu CSA Steaua, pe teren propriu, și apoi cu Hermannstadt, din nou în deplasare. În ultima etapă, pe 14 mai, clujenii vor juca, în deplasare la Chiajna, partida la finalul căreia ar putea sărbători revenirea în primul eșalon fotbalistic al țării. FC Universitatea Cluj joacă pentru prima dată în play-off-ul pentru promovare, de la implementarea acestui sistem.

Gabriel Giurgiu: ”Toată lumea își dorește promovarea directă”

”Primele două meciuri sunt în deplasare. va fi destul de dificil și ținând cont mai ales de faptul că prima va fi împotriva Petrolului, echipa de pe primul loc. Noi trebuie să fim pregătiți și să facem tot ce ne stă în putință ca să avem o evoluție bună, solidă, astfel încât să ieșim cu fruntea sus după acest meci”, ne-a declarat managerul sportiv al Universității, Gabriel Giurgiu.

Giurgiu spune că ar fi preferat un sistem de programare al meciurilor identic cu cel din play-off-ul Ligii I: ”Ar fi fost un pic mai avantajos așa, am fi evitat un joc contra Petrolului încă din prima etapă. Nu știu de ce s-a făcut un alt sistem pentru Liga a II-a, dar, dacă așa este regulamentul, noi trebuie să fim atenți la tot ceea ce avem de făcut. Oricum trebuia să jucăm cu fiecare echipă calificată în play-off până la urmă”.

În ultima etapă, ”U” Cluj va juca împotriva Concordiei Chiajna, echipă pe care alb-negrii au demolat-o la ultima partidă jucată în urmă cu puțin timp pe Cluj Arena, dar oficialul lui ”U” nu vede în acest lucru un semn: ”Știți cum e, niciun meci nu seamănă cu celălalt. Trebuie să luăm fiecare etapă în parte, fiecare meci în parte, și vom vedea. Până în ultima etapă mai este destul”.

Managerul Universității spune că își dorește ca echipa să promoveze în Liga I direct, de pe unul din primele două locuri: ”Ne dorim acest lucru, ar fi cel mai bine și important pentru noi, dar orice este posibil până la final. E important pentru noi să rămânem concentrați și foarte pregătiți, și cu gândul la ceea ce dorim, și anume promovarea”.

Întrebat cum vede prezența în play-off a unei echipe, CSA Steaua, care nu are drept de promovare, dar care poate influența decisiv lupta pentru accederea în prima ligă, Gabriel Giurgiu spune că cei din București vor juca fără presiune.

”E neplăcut ca o echipă care nu are drept de promovare să fie în play-off, dar dacă regulamentul permite asta, și așa s-a decis de la început, nu mai putem schimba nimic. Sunt sigur că ei nu vor avea nicio presiune la meciuri, așa cum se va întâmpla cu toate celelalte cinci echipe care se vor lupta pentru promovare și vor face tot ce este posibil pentru asta. Desigur, CSA Steaua poate oricând să încurce lupta pentru primele locuri, să arbitreze acest lucru. Noi sperăm să facem meciuri bune, să reușim să ne impunem prin jocul pe care îl avem și, la final, să fim printre echipele care promovează”, a mai declarat managerul sportiv al lui ”U”, pentru ziarul Făclia.

Programul echipei Universitatea Cluj în play-off:

Etapa 1: Petrolul Ploiești – FC Universitatea Cluj – 19 martie

Etapa 2: Unirea Slobozia – FC Universitatea Cluj – 2 aprilie

Etapa 3: FC Universitatea Cluj – CSA Steaua – 6 aprilie

Etapa 4: FC Hermannstadt – FC Unversitatea Cluj – 9 aprilie

Etapa 5: FC Universitatea Cluj – Concordia Chiajna – 16 aprilie

Etapa 6: FC Universitatea Cluj – Petrolul Ploiești – 22 aprilie

Etapa 7: FC Universitatea Cluj – Unirea Slobozia  – 30 aprilie

Etapa 8: CSA Steaua – FC Universitatea Cluj – 4 mai

Etapa 9: FC Universitatea Cluj – Hermannstadt – 7 mai

Etapa 10: Concordia Chiajna – FC Universitatea Cluj – 14 mai

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii I.

Clasamentul actual în play-off-ul Ligi a II-a:

  1. Petrolul 49 p
  2. ”U” Cluj 42 p
  3. Hermannstadt 41 p
  4. CSA Steaua 37 p
  5. Concordia Chiajna 36 p
  6. Unirea Slobozia 33 p

Echipele din play-out-ul Ligii 2 au fost împărțite în două grupe a câte şapte echipe, în funcție de locul ocupat la finalul sezonului regulat. În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație.

La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga a II-a.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut