U Cluj își măsoară forțele în Cupa României cu o echipă de liga a III-a. Eugen Neagoe: ”O echipă bună, care n-a făcut întâmplător 2-2 cu Farul”

Fotbaliștii Universității Cluj vor juca joi, în deplasare, cu CSM Alexandria în cadrul etapei a doua a grupelor Cupei României. După remiza cu campioana României, CFR Cluj, scor 1-1, ”alb-negrii” vor înfrunta acum o echipă din Liga a III-a, care a reușit un surprinzător 2-2 în prima etapă, contra liderului actual al Superligii, echipa lui Gheorghe Hagi, Farul Constanța.

Tehnicianul Universității, Eugen Neagoe, a declarat miercuri, la o conferință de presă, că nu se gândește decât la o victorie în partida cu adversara din eșalonul trei al fotbalului românesc, și că își dorește un parcurs cât mai lung în Cupa României.

”Abordăm cu gânduri serioase acest joc, cu gânduri de a câștiga acest joc. Îmi doresc acest lucru, le-am și transmis băieților asta, pentru că aș vrea ca la ultimul joc, cel cu Rapidul, să avem șanse mari de a merge mai departe. Mi-aș dori să ajungem cât mai sus în Cupa României, le-am cerut băieților seriozitate. Au fost serioși și la antrenamente, s-au pregătit bine toate aceste zile, sper ca asta să se vadă și în evoluția lor de joi, chiar dacă nu avem tot lotul la dispoziție. Sunt câțiva jucători cu probleme medicale, oricum nu vor juca toți pentru că și luni ne așteaptă un joc foarte, foarte greu, foarte important, și-mi doresc ca toți jucătorii să fie apți.

Nu contează că este o echipă de Liga a III-a, i-am analizat jocul împreună cu jucătorii. Este, cred, o echipă peste nivelul Ligii a III-a. Este o echipă bună și nu întâmplător a făcut acel 2-2 contra celor de la Farul Constanța. E o echipă căreia trebuie să-i acordăm o mare atenție, dacă vrem să mergem mai departe.

Sunt sigur că pentru cei din Alexandria va fi o sărbătoare, chiar dacă jucăm la Turnu Măgurele, dar, încă o dată, nu va fi ușor. Le-am atras atenția băieților că trebuie să fie serioși, pentru că ne așteaptă un joc greu.

Romario Pires va lipsi și după cel de-al șaptelea cartonaș galben primit, și pentru acel cartonaș roșu direct. Pentru Chipciu nu știu de ce a fost așa mare tam-tam, pentru că el nu era suspendat cu FC Argeș, chiar dacă rămânea cu acel cartonaș galben. Am avut o discuție cu el vizavi de cel de-al doilea cartonaș galben primit la Craiova. Era ultimul minut din prelungiri, eram, mă rog, și frustrați pentru că n-am reușit să egalăm… Am avut o discuție cu el, și n-a fost nimic premeditat. Am avut și prieteni care mi-au spus să analizez ce s-a întâmplat. Ce să analizez? Chipciu nu era nici măcar în pericol de a fi suspendat.

Cu siguranță că două victorii în următoarele două meciuri ne-ar da o siguranță mai mare înainte de pauza care va urma, ar face să ne pregătim și mai bine în cele aproape trei săptămâni pentru cele patru jocuri pe care le mai avem de disputat în decembrie. Totdeauna când câștigi, când ai victorii, este o altă stare la echipă.

Mai avem șase meciuri de jucat, nu ne-am gândit încă foarte mult la posibile transferuri din iarnă, dar, cu siguranță, vom încerca să ne întărim, să fim mai puternici, dar n-am luat încă nicio decizie dacă vă gândiți la jucători care vor pleca, sau care vor veni. Știți foarte bine că avem un loc restrâns, deloc numeros, am și avut ceva probleme când au lipsit trei-patru jucători din diverse motive, și încă avem, dar n-am căutat niciodată scuze, n-am încercat să găsim alibiuri. Jucătorii pe care-i avem sunt ce mai buni, și cu ei mergem mai departe”, a declarat  Eugen Neagoe, înaintea meciului de joi din Cupa României.

Partida dintre CSM Alexandria și Universitatea Cluj se va disputa, joi, cu începere de la ora 14:00, la Târgu Măgurele.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut