„U” Cluj e out din lupta pentru play-off. Soarta echipei a fost decisă la „masa verde”

FC Farul Constanţa a câştigat la ”masa verde” meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a 11-a a Ligii a II-a de fotbal şi a urcat pe loc de play-off. În schimb, Universitatea Cluj a coborât pe locul al 10-lea în clasament, cu 26 de puncte.  În decizia Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal se arată că Universitatea Cluj este sancționeată cu forfait. Partida de la Cluj nu s-a putut juca la data programării ei, pe 10 noiembrie 2020, din cauza unui focar de coronavirus în lotul Universității. La reprogramarea sa, pe data de 2 decembrie 2020, Farul Constanța nu a putut evolua din cauza unor cazuri pozitive la COVID-19. ”Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată. Admite sesizarea Departamentului de Competiţii al FRF. În baza art. 79/9, coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfăşurare a competiţiilor în sezonul 2021/2021, cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanţa)”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF de miercuri.

Într-un comunicat postat de site-ul oficial al clubului, ”Universitatea Cluj a luat notă cu dezamăgire de decizia Federaţiei Române de Fotbal de a acorda clubului Farul Constanţa toate cele trei puncte în partida care trebuia să se dispute în data de 2 decembrie pe Cluj Arena, dar la care adversarii noştri nu s-au prezentat, invocând un focar de COVID-19 care nu s-a mai confirmat ulterior. Comisia de Etică și Disciplină a FRF a respins, miercuri, plângerea clubului nostru în acest caz, în ciuda dovezilor și argumentelor aduse de FC Universitatea Cluj privind modul în care Farul Constanța s-a folosit, într-o totală lipsă de fair play, de contextul pandemic pe care îl traversăm pentru a obține trei puncte la masa verde, fără a se prezenta la Cluj-Napoca.Acesta este cea mai recentă dintr-o mai lungă serie de decizii luate împotriva FC Universitatea Cluj – trei doar în ultimele opt zile! – care au influenţat, în defavoarea clubului nostru, lupta pentru locurile de play-off şi ne-au împiedicat să ajungem în semifinalele Cupei României:

16.02.2021 – FRF anulează rezultatele echipei Turris Turnu Măgurele, în urma retragerii acesteia din campionat. FC Universitatea Cluj pierde trei puncte în clasament.

03.03.2021 – FC Universitatea Cluj vs. Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Cupa României): Arbitrul dictează un penalty inexistent pentru oaspeţi, apoi ignoră un fault grosolan asupra lui Acka în careul echipei din Târgu Jiu, la care se impunea penalty, pentru ca imediat să îi arate cartonaşul roşu fundaşului nostru Srghian Luchin, influenţând decisiv rezultatul partidei.

08.03.2011 – Comuna Recea vs. FC Universitatea Cluj (Liga 2): Arbitrul fluieră eronat un penalty împotriva echipei noastre şi viciază rezultatul final al partidei.

10.03.2011 – Comisia de Etică și Disciplină a FRF decide ca FC Universitatea Cluj să piardă partida cu Farul Constanţa, la care adversarul nu s-a prezentat.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut