U Cluj, din eșec în eșec! Clujenii răpuși de Oțelul Galați și în SuperLigă!

Deplasarea de la Galați nu a fost deloc una de bun augur pentru jucătorii Universității Cluj. După eliminarea din Cupa României, duminică, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a pierdut al doilea meci consecutiv în fața gălățenilor, scor 0-1, în etapa a cincea din play-out-ul SuperLigii, după un joc deloc reușit. După un meci lipsit de ocazii mari de poartă, gazdele s-au impus printr-un gol reușit de Maciel la mijlocul primei reprize, care a fost și eliminat din joc în minutul 87!

În urma acestei înfrângeri, ”alb-negrii” s-au distanțat la patru puncte de prima poziție din play-out, ocupată în prezent chiar de Oțelul Galați.

Echipele de start:

Oțelul: Pap – Zhelev, Cisse, Yabre, Gomes – Lameira, Zivulic, Cisotti – Maciel, Pop, Bodișteanu
Rezerve: Stoian, Rus, Panait, Farcaș, Tănasă, Malle, Rusevic, I. Neagu, Jardan, Adascăliței, Teles, Gaitan

U Cluj: Gorcea – Chinteș, Pițian, Thalisson, Chipciu – Bic, Doukoure – Roguljic, Nistor, Gheorghe – Popa
Rezerve: Gertmonas, Oancea, Peteleu, Masoero, G. Simion, Techeres, Silaghi, Anselmo, Pănoiu, Roger

Față de meciul din Cupa României, antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a făcut mai multe schimbări în echipa sa, printre care se detașează revenirea lui Gorcea în poartă, în detrimentul lui Gertmonas, și folosirea în premieră ca titular pentru  tânărul Chinteș, pe postul de fundaș dreapta.

Început echilibrat de partidă, cu un ușor avantaj pentru gălățeni, mai preocupați decât clujenii să atace poarta adversă. Pop trimite cu capul peste poartă, în min.13. Lameira a reluat și el cu capul din mijlocul careului, în min.27, dar nici acesta nu prinde cadrul porții. Popa trimite pe lângă poartă, din marginea careului, în min.28. GOL Oțelul! MACIEL înscrie la prima ocazie mai mare de gol a gazdelor, în min.40, cu un șut plasat pe colțul lung trimis din marginea careului mic! 1-0! Final de primă repriză, gazdele conduc după un gol reușit la primul șut expediat pe spațiul porții!

Nicio schimbare făcută la pauză de Ioan Ovidiu Sabău în formația sa. Nistor ratează cea mai mare ocazie a formației sale, în min.50, după un șut puternic din marginea careului, mingea a trecut însă la o palmă de poarta apărată de Pap. Gorcea reține excelent șutul trimis de Lameira din mijlocul careului, în min.55. Thalisson reia cu capul peste poartă, în min.59, din centrarea lui Chipciu. Triplă schimbare la U Cluj, în min.62: au ieșit Bic, Roguljic și Vali Gheorghe, au intrat Roger, Oancea și Silaghi. Cisotti reia din alergare pe lângă poarta lui Gorcea, în min.70. O nouă schimbare la U, în min.70: A intrat Anselmo, în locul lui Doukoure, în min.70. Intră și Massoero în joc, și iese Pițian, în min.76, ultima schimbare din acest meci la clujeni. Cartonaș roșu pentru Maciel, în min.87, după două ”galbene” încasate în decurs de câteva minute! Accidentare serioasă a lui Nistor în minutele de prelungiri, după ce Teleș l-a lovit în figură cu gheata! Jucătorul gălățean a scăpat doar cu un cartonaș galben! Final de meci după 12 minute de prelungiri!

Etapa  următoare, U Cluj va juca pe teren propiu, miercuri 24 aprilie, împotriva Politehnicii Iași.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut