U Cluj câștigă în Ghencea, și va juca, marți, cu promovarea pe masă

U Cluj a făcut ce trebuia făcut pentru a repara dezastrul din partida cu Slobozia, adică să câștige cu Steaua, în Ghencea. Zis și făcut, iar promovarea directă este din nou pe buzele tuturor la Cluj. Urmează, marțea viitoare, pe Cluj Arena, marea confruntare cu Hermannstadt, care poate trimite Universitatea direct în Liga I, fără a mai trece prin coșmarul meciurilor de baraj.

Prima ocazie a meciului din Ghencea a aparținut gazdelor, în min.2, prin Chipirliu, care a șutat alături de la 8 metri de poarta lui Gorcea. Replica clujenilor vine un minut mai târziu, dar voleul trimis de Ely Fernandes este parat de portarul Stelei. Jocul ete echilibrat, lupta dintre cele două echipe dându-se în zona dintre cele două careuri. În min.24, Erik Lincar este forțat să facă prim modificare, după accidentarea suferită de Roberto Romeo, care este înlocuit de Alarcon. U Cluj reușește să modifice tabela pentru prima data în min.36: dgajare lungă a lui Gorcea, fundașul Walace nu ajunge la minge, aceasta ajunge la Ely Fernandes, care înscrie simplu pe lângă portar. 0-1! Steliștii introduc și ei balonul în poarta Universității, prin Chipirliu, dar golul este anulat pe motiv de offside la autorul centrării.

Foto: U Cluj

Repriza a doua începe din nou cu steliștii în atac, dar Chipirliu, min.49, șutează din afara careului, fără probleme pentru Gorcea însă. Peste doar un minut, Pacionel reia spectaculos cu capul din plonjon, dar mingea trece pe lângă poarta clujenilor. Presiunea gazdelor crește, iar, în min.51, Buhăescu șutează cu stângul din 20 de metri, dar Gorcea respinge cu dificultate în corner. U are prima ocazie de gol a reprizei prin același Ely Fernandes scăpat singur cu portarul, în min.52, dar acesta intervine excelent. În min.67, modificare în tabăra Universității: iese Haită și intră Remacle. În min.82, clujenii tranșează definitiv soarta partidei, reușind să mai înscrie odată în poarta Stelei, prin Florin Ilie, care a reluat în plasă balonul venit dintr-o lovitură de colț. 0-2! Erik Lincar face și ultimele modificări în echipa sa, min.85: ies Alorcon, Ciobanu și Balgiu, și intră Dobrescu, Hofman și Ioan Filip. În minutul doi al prelungirilor, Steaua are o mare șansă de a înscrie golul de onoare, însă șutul lui Buhăescu se duce pe lângă poarta lui Gorcea.

Foto: U Cluj

Scor final 0-2, iar marțea viitoare clujenii au șansa să încheie conturile promovării, cu o victorie în fața celor de la Hermannstadt.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut