U Cluj atacă noul sezon cu nu mai puțin de nouă jucători noi. Alex Chipciu: ”Aș vrea să închid definitiv capitolul CFR Cluj”

Universitatea Cluj și-a prezentat, marți, noile achiziții pentru următorul sezon al Superligii. Noutățile sunt nouă la număr: Andrei Pițian – fundaș central, Adrian Bălan – atacant, Marius Briceag – fundaș stânga, Ovidiu Bic – mijlocaș central, Rolandas Baravykas – fundaș dreapta, Florin Purece – mijlocaș defensiv, Alex Chipciu – mijlocaș, Laurențiu Brănescu – portar, și Cătălin Hlistei – mijlocaș stânga.

”Ne bucurăm că am reușit să semnăm cu toți acești băieti pe care-i vedeți aici,  și care, sunt convins că alături de cei care au rămas la echipă, vor face tot posibilul ca echipa, în acest sezon de Liga I, să aibă evoluții bune, să reușim să adunăm puncte și să-i facem bucuroși pe suporteri și pe toți cei care ne susțin. Venim după o perioadă de pregătire, după un cantonament în Austria, am urmărit să-i integrăm pe jucătorii care au venit acum la echipă, am urmărit planul nostru de antrenament și pregătire, și sunt convins că în perioada următoare vom reuși să facem față cu brio jocurilor din Liga I”, a declarat Gabriel Giurgiu, managerul sportiv al Universității Cluj, la conferința de presă desfășurată la Cluj Arena.

Chipciu: ”Mă simt foarte bine la U Cluj”

Chipciu: ”Am acea clauză prin care este stipulat că dacă voi juca contra CFR-ului, U Cluj va trebui să achite niște bani, dar în același timp am și o clauză de confidențialitate și un contract semnat cu CFR legat de restanțele salariale, de aceea nu pot vorbi foarte mult pe această temă. Într-adevăr, CFR îmi plătește o parte din salariu, e cam ciudată situația, dar, personal, mi-aș dori să joc, e clar. Asta nu pentru a mă răzbuna, ci pentru că îmi place fotbalul. Este o situație complicată, probabil că dacă m-aș duce în instanță, cred că această clauză n-ar fi valabilă, doar că situația creată și înțelegerea oamenilor de la CFR și de la U Cluj a făcut să se ajungă în această situație. Dar, asta nu e o problemă, o să mai fie meciuri și cine va juca va fi sută la sută pentru acel meci, poate că va juca mai bine decât mine.

Am avut o perioadă grea la CFR, la modul în care n-am jucat pe cât mi-aș fi dorit, e clar, aș fi dorit să joc mult mai mult, am mai declarat asta de atâtea ori. Aș vrea însă să închid capitolul CFR pentru că se tot rostogolesc știri despre asta și nu mai vreau să vorbesc despre asta. Da, a fost perioadă neagră pentru mine cât a fost acolo Dan Petrescu antrenor. N-am vrut să mai lucrez cu el, am avut o oportunitate de a pleca… Într-adevăr, am făcut puțin pe victima, dar pentru mine a fost un lucru foarte bun să apară că Dan Petrescu nu mă mai vrea, pentru că puteam să profit și să negociez și eu lucrurile cum trebuie, și asta a fost în avantajul meu. Și, asta a fost. În rest, am avut și perioade bune, am jucat, am luat campionatul cu Edi Iordănescu, am avut opt victorii din opt cu Șumudică, ne-am calificat în Europa, au fost și multe lucruri pozitive. Ăsta a fost singurul minus, Dan Petrescu. E un antrenor foarte bun, dar nu mai vreau să mai intru în alte detalii, să ia o sută de campionate, nu e problema mea.

Mă simt foarte bine la U Cluj, oamenii m-au primit foarte bine, aș putea spune chiar diferit de cum am fost primit la CFR Cluj, mă refer la staff, colegi și așa mai departe. Îmi place entuziasmul ăsta, suporteri, lume, e frumos, se creează ceva frumos așa în jurul echipei, și asta îți dă și ție posibilitatea să te autodepășești zilnic, și să vii cu altă stare de spirit. Mă simt foarte bine la U Cluj, simt și legătura cu suporterii, la CFR n-am simțit niciodată asta, și cred că e foarte bine așa.

O să fie greu în prima etapă din noul sezon, dar în același timp va trebui să jucăm cu toate echipele, adică nu e ceva ce puteam evita. Steaua e o echipă bună, știm lucrul ăsta, dar în același timp și noi ne-am pregătit bine, și sperăm să facem un rezultat bun la București.”

Pițian: ”Mă bucur că am ajuns la Universitatea Cluj și sper ca împreună cu toți colegii mei să reușim să facem un sezon cât mai bun, și să ne îndeplinim obiectivele. Mi-am dorit mult să ajung aici, au mai fost câteva tentative și în anii precedenți, mă bucur că de această dată am reușit să ajung aici și sper să contribui cât mai mult la obiectivele echipei.”

Bălan: ”Și eu sunt fericit că am ajuns la U Cluj, sper ca la fiecare meci să-i facem fericiți pe suporteri și să câștigăm cât mai multe meciuri. E devreme să vorbim despre obiective, dar vom lua fiecare meci în parte și sperăm să obținem cât mai multe puncte. Pot să-i asigur pe toți suporterii lui U că vom da totul pe teren, ne vom dărui la fiecare meci. Am mai avut discuții cu alte două echipe, dar am ales U Cluj pentru suporteri. Pentru mine e important ca echipa să câștige și planul personal e pe locul doi. Dar îmi doresc să marchez cât mai mult, pentru că așa eu îmi ajut echipa. FCSB are o echipa bună, cred că anul trecut au avut, poate, cel mai bun joc din Liga I. Știm că au jucători valoroși, dar prin valoarea grupului nostru sper să-i învingem.”

Briceag: ”Mă bucur că am ales U Cluj, un club mare cu tradiție, cu suporteri minunați. Sperăm să avem rezultate foarte bune și să începem foarte bine acest campionat. Eu zic că e mai bine să începem cu adversari redutabili. FCSB are o echipă foarte bună, cu jucători de calitate care pot face diferența în orice moment al jocului.”

Bic: ”Sunt și eu fericit că am ajuns la un club de tradiție al Ligii I, cu suporteri extraordinari. Sper să reușim să facem cât mai multe lucruri frumoase împreună și să avem cât mai multe bucurii. Încă de mic mi-am dorit să ajung să joc la U Cluj și sper să fie o alegere bună. O să încercăm să obținem maxim din fiecare meci, să câștigăm cât mai multe puncte. Nu cred că trebuie să ne gândim la retrogradare, trebuie să o luăm pas cu pas, să luăm fiecare meci în parte, să câștigăm multe puncte. Avem o echipă cu jucători experiență, alături de jucători tineri de valoare, și sperăm să avem un campionat bun”

Baravykas: ”Sunt bucuros să ma aflu aici, e un club mare, așa că voi încerca să ajut echipa pentru îndeplinirea obiectivelor propuse. Ne-am pregătit bine în Austria și așteptăm cu încredere primul meci.”

Purece: ”Trebuie să jucăm fiecare meci cu foarte multă dăruire și cred că vom face un sezon bun, pentru că am încredere în această echipă în care avem și foarte mulți jucători cu experiență. Sincer, am ales U Cluj pentru că a fost prima echipă care m-a contactat, în plus cunosc oamenii de aici. Echipa are niște suporteri fantastici, și cred că o să facem un sezon bun. Nu cred că se pune problema să avem emoții pentru retrogradare, dimpotrivă trebuie să ne propunem să realizăm cât mai mult în acest sezon. Eu văd echipa undeva pe la mijlocul clasamentului.”

Brănescu: ”Sunt foarte fericit că am ales U Cluj, având în vedere că sunt printre ultimii veniți am avut posibilitatea să văd și ce jucători au venit înaintea mea și cu siguranță asta a cântărit mult în decizia de a veni aici. Știm că ne așteaptă un sezon foarte greu, sunt multe echipe care vor încerca să se autodepășească, și va trebui să încercăm să luăm maxim din fiecare meci. Multe echipe s-au întărit, sunt multe echipe cu un buget superior nouă, dar cred că dacă vom fi un grup unit cu siguranță vom reuși să ne autodepășim și noi și să obținem rezultate pozitive.”

Hlistei: ”Sperăm să facem cât mai multe rezultate bune și să-i facem fericiți pe suporteri. E o atmosferă foarte bună în vestiar, aștept să-i simt și pe suporteri lângă noi. Am jucat și la UTA, și la Rapid, la echipe de tradiție, acum sunt la U, peste tot e frumos să ai suporteri în spate. Vreau să mă bucur de fotbal și să fiu sănătos în primul rând.”

U Cluj va debuta în Superligă, duminică, la București, contra vicecampioanei FCSB.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut