„U” Cluj a revenit acasă cu o victorie

După o pauză destul de lungă, cauzată de organizarea festivalului Untold, precum și de refacerea gazonului de pe „Cluj Arena”, Universitatea Cluj a revenit acasă, după ce a evoluat o bună bucată de vreme la Bistrița, pe stadionul „Jean Pădureanu”, unde dealtfel „studenții” s-au simțit foarte bine. Gazonul de pe stadionul Cluj Arena, recent schimbat în totalitate, a fost inaugurat luni, cu ocazia partidei dintre formația antrenată de Eric Lincar și FC Brașov, penultima a etapei a 13-a din cadrul Ligii a 2-a.  „Vechiul gazon şi-a făcut pe deplin datoria, găzduind sute de meciuri şi alte evenimente de succes. Noul gazon se prezintă în condiţii excelente şi este pregătit pentru a fi folosit. În ceea ce ne priveşte, am întreprins toate demersurile necesare astfel încât reluarea competiţiilor sportive pe Cluj Arena să survină cât mai rapid”, precizează luni, într-un comunicat de presă, Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. În cei zece ani de la inaugurare, ”Cluj Arena” a fost gazda unui număr impresionant de manifestări care au reunit milioane de spectatori din toate colţurile lumii. Astfel, de la data primului eveniment sportiv oficial şi până la momentul înlocuirii gazonului, pe arena clujeană s-au derulat nu mai puţin de 239 de meciuri de fotbal, rugby şi fotbal american. Totodată, au avut loc 12 întreceri în domeniul atletismului, dintre care şase ediţii ale Campionatelor Internaţionale ale României, patru ediţii de Campionate Naţionale pentru seniori, tineret, juniori, o ediţie a Campionatelor Balcanice de seniori şi una a Campionatelor Europene pe echipe. De asemenea, pe ”Cluj Arena” au mai fost organizate 13 meciuri ale echipelor naţionale de fotbal şi rugby, alături de competiţii de Liga Campionilor şi Liga Europei (meciurile echipei Pandurii Târgu Jiu). ”Cluj Arena” a devenit de-a lungul timpului şi cadrul ideal pentru organizarea unor manifestări artistice cu un număr mare de participanţi precum Forza ZU, festivalul Untold, concerte ale unor formaţii şi artişti renumiţi, cum ar fi: Scorpions, Smokie, Roxette, Deep Purple, UB40, Dream Theater, Andrea Bocelli și Depeche Mode.

Revenind la meci, Universitatea și-a valorificat avantajul terenului propriu și s-a impus 1-0, prin golul marcat de Haită, în minutul 56, făcînd uitat eșecul cu CSC Șelimbăr din etapa trecută, scor 2-4. Oaspeții au încheiat meciul în inferioritate numerică, după eliminarea portarului. În urma victoriei, a 10-a stagională, Universitatea a revenit pe locul secund în clasament, cu 30 de puncte, devansând pe AFC Hermannstadt. Totuși, diferența față de primul loc, ocupat de Petrolul Ploiești, rămâne de șase puncte. „U” a evoluat în formula Gorcea – M. Ciobanu, D. Ispas, Gugu (cpt.), Taub – Balgiu, Ribeiro – Nic. Pîrvulescu, Haită, Blejdea – Boiciuc.

Etapa viitoare, pe 20 noiembrie, Universitatea întâlnește, în deplasare, Steaua București. Vă reamintim că în aceeași etapă a 13-a, Unirea Dej a fost învinsă, în deplasare, de FC Buzău, scor 0-1. Ultimul meci al rundei se joacă astăzi, de la ora 20:30, între Concordia Chiajna și Astra Giurgiu.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut