U Cluj a profitat de haosul de la FCSB și a obținut o victorie istorică pe Cluj Arena!

U Cluj a obținut, luni seara, pe Cluj Arena, în fața a peste 15.000 de spectatori, o victorie de senzație în fața celor de la FCSB, formație în fața căreia nu mai câștigase din turul sezonului 2007-2008, scor 2-1, pe vechiul stadion ”Ion Moina”, pe vremea când echipa se numea Steaua București! ”Alb-negrii! Au avut o repriză fenomenală, în care au reușit să marcheze de două ori, e adevărat, cu largul concurs al adversarilor care s-au întrecut în greșeli personale. Romario Pires a fost eliminat de pe teren în min.57, iar FCSB a forțat totul pe atac, dar n-a reușit decât să reducă din diferență pe finalul partidei, având în față un portar în formă de grație, Gorcea, care a avut trei sau patru parade extraordinare.

Echipele de start:

U Cluj: Gorcea – Vlădoiu, Pițian, Ispas, Briceag – Bic, Pires, Filip – Chipciu, Thiam, L. Fulop

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Tamm, Pantea – Edjouma, Șut, Olaru – Cordea, Compagno, Fl. Coman

Prima ocazie a meciului vine în min.10, la centrarea periculoasă a lui Bic, dar balonul este respins în corner de Bic. În min.11, Pires lovește defectuos mingea în careu, Cordea profită și reia spre poartă, dar nu nimerește cadrul porții. Ocazie uriașă pentru U Cluj în min.16. Chipciu reia spre poartă, balonul îl lovește pe Dawa, ajunge la Thiam care șutează puternic, dar mingea iese în corner respinsă de unul din fundașii FCSB-ului! Căpitanul lui U Cluj, Pires, vede cartonașul galben de la Istvan Kovacs, în min.19, după proteste ale jucătorului clujean, și va lipsi în următorul meci cu U Craiova. Compagno reia periculos cu capul din centrul careului, dar mingea trece la o palmă de bara porții lui Gorcea. Corner executat de Chipciu, în min.29, Ispas se înalță și lovește balonul, dar acesta trece peste transversală. GOOOOOOOOL U CLUJ!!!! Thiam deschide scorul pe Cluj Arena în min.33, după un șut perfect pe colțul lung din colțul careului de 16 m! A fost o recuperare extraordinară a lui Bic în fața lui Șut, și, apoi, o pasă minunată către jucătorul francez! 1-0! GOOOOOOOOOL U CLUJ!!!! Edjouma gafează incredibil și îi dă un assist de excepție lui Filip la 8 metri de poartă, în min.40, iar jucătorul Universității nu-l iartă pe Târnovanu! 2-0! Bară pentru U Cluj, în min.45+1! Thiam trimite o bombă de la 16 m, Târnovanu rămâne țintuit pe linia porții, dar balonul lovește transversala! U Cluj putea intra cu 3-0 la cabine!

Repriza secundă începe cu o șansă uriașă de gol pentru U! Chipciu șutează cu sete din marginea careului, min.46, dar Târnovanu respinge extraordinar în corner! Fază trasă la indigo în min.57, Chipciu nu prinde poarta nici acum! Romario Pires este eliminat de pe teren de arbitrul Kovacs la faza imediat următoare, după ce-l lovește cu piciorul în plină figură pe Compagno! Cartonașul roșu direct primit face ca Pires să stea pe tușă în cel puțin următoarele două meciuri ale Universității! FCSB a prins curaj după eliminarea căpitanului lui U, iar, în min.62, Gorcea respinge miraculos la șutul din apropiere a lui Compagno! Prima schimbare la U Cluj, în min.62: iese Vlădoiu, accidentat, și intră Simion. Miculescu reia cu capul, în min.71, dar Gorcea respinge din nou! Asediu al FCSB-ului la poarta clujenilor! Bic șutează de la distanță, în min.74, dar Gorcea prinde tot! Miculescu șutează din nou, dar Gorcea trimite în corner, min.76! Jucătorii lui Eugen Neagoe au renunțat total la faza de atac și supra-aglomerează spațiul din fața porții proprii. Schimbare la U, în min.78: iese Thiam, intră Bălan. Lorand Fulop șutează în plasa laterală, în min.86. GOL FCSB! Cordea prinde un șut de zile mari, în min.86, și-l învinge pe Gorcea! 2-1! O nouă schimbare la U Cluj, în min.87: intră Florin Ilie, în locul lui Bic. Paradă de senzație a lui Gorcea în min.90, la șutul lui Popescu! Ocazie uriașă de gol a lui Fulop care nu l-a putut învinge pe Târnovanu din două șuturi consecutive, în min.90+4! Final de meci!

În urma acestui rezultat, U Cluj a obținut a patra victorie în actualul sezon al SuperLigii și urcat până pe locul 11 în clasament, cu 17 puncte, și va juca în etapa viitoare, în deplasare, cu Universitatea Craiova.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut