U Cluj a pierdut la Craiova și ajunge, din nou, în zona periculoasă a clasamentului

U Cluj n-a mai reușit să reediteze jocul bun cu FCSB din etapa trecută, și a plecat fără niciun punct din partida de la Craiova, cu CSU, disputată în cadrul etapei a 17-a a SuperLigii. Unicul gol al întâlnirii a fost reușit de Crețu, în min.60, după o lovitură cu capul reușită dintre doi apărători ai echipei lui Eugen Neagoe. În prima repriză, Iliev, portarul lui U Cluj, a reușit să apere o lovitură de la 11 m executată de Crețu, iar Chipciu a fost eliminat de pe teren în ultimul minut al prelungirilor.

Echipele de start:

CS Universitatea Craiova: Lazar – Vătăjelu, Papp, Mitrea, Screciu, N. Bancu – Al. Crețu, Căpățînă, Nistor – Rivaldinho, Baiaram
Rezerve: I. Popescu – Martic, Găman, Mateiu, Ed. Florescu, Cîmpanu, Roguljic, A. Ivan, Markovic
Antrenor: Mirel Rădoi

U Cluj: Iliev – Chipciu, Pițian, D. Ispas, Briceag – G. Simion, I. Filip – L. Fulop, Ov. Bic, Horșia – Thiam
Rezerve: Gorcea – Fl. Ilie, Nowak, Purece, Remacle, Fl. Haită, Hofman, L. Moraru, Ad. Bălan

Gazdele încep meciul în atac și, în min.5, au prima ocazie prin Căpățână, dar șutul acestuia din marginea careului trece mult pe lângă poartă. Ocazie mare de gol a craiovenilor, în min.18, la reluarea din alergare a lui Baiaram, mingea a fost reținută cu siguranță de Iliev. Încă o oportunitate destul de mare de gol pentru echipa lui Mirel Rădoi, la șutul trimis din colțul careului de Vătăjelu, mingea a trecut foarte aproape de bara porții clujene. Min.25, arbitrul VAR cere centralului să revadă un posibil fault comis în careu de Briceag asupra lui Baiaram! Iulian Călin indică punctul de var! Mitrea execută lovitura de pedeapsă, dar Iliev se întinde extraordinar și respinge balonul în afara cadrului porții, în min.28! Ratare uriașă irosită din nou de U Craiova, dar Rivaldinho ratează incredibil după centrarea perfectă a lui Bancu, în min.30! Prima șansă uriașă de gol pentru U Cluj, în min.33, dar șutul lui Filip trece la câțiva centimetri de bara porții lui Lazar! Bic șutează puternic din marginea careului, dar nici acum mingea nu prinde cadrul porții. Ocazie mare a ”șepcilor roșii”, în min.45! Final de repriză pe ”Ion Oblemenco”!

Horșia reia cu capul spre poartă, în min.48, dar balonul a trecut pe lângă poartă. A fost prima ocazie a reprizei secunde. Replica oltenilor vinme în minutul imediat următor prin Vătăjelu, al cărui șut din colțul careului mare este reținut aproape de linia porții de Iliev. GOL U Craiova! Crețu reia în plasă cu capul, în min.60, din centrarea excelentă venită de la Bancu! 1-0! Dublă schimbare făcută de Eugen Neagoe, în min.67: ies de pe teren Horșia și Simion, înlocuiți de Hofman și Remacle. Nou intratul Hofman își încearcă șansa printr-un șut din colțul careului mare, în min.72, dar portarul Craiovei reține de lângă bară. Min.79, ratare uriașă a lui Markovic care-l întoarce ușor pe Ispas în careu, dar șutul său trece la câțiva centimetri peste transversala porții lui Iliev! O nouă dublă schimbare la U Cluj, în min.80: au ieșit Florin Ilie și Fulop, au intrat Ispas și Bălan. Intră și Purece, în min.84, în locul lui Filip. Se vor juca patru minute suplimentare. Min.90+2, șut puternic a lui Mitrea, dar Iliev reține. Chipciu primește al doilea cartonaș galben și este eliminat de pe teren în minutul patru al prelungirilor. Final de meci!

U Cluj înregistrează, astfel, a opta înfrângere în acest sezon și ajunge, din nou, în zona periculoasă a clasamentului. Etapa viitoare, ”alb-negrii” vor juca, pe Cluj Arena, cu FC Argeș.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut