U Cluj a dominat Rapidul în mocirla de pe Cluj Arena, dar partida s-a încheiat nedecis

Cel mai vechi duel din istoria actualului campionat, U Cluj – Rapid București, care durează din 1933 și ajuns la borna 94, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, dar rezultatul final al partidei a fost influențat decisiv de gazonul execrabil de pe Cluj Arena. Partida a fost dominată de echipa antrenată lui Ioan Ovidiu Sabău, dar echipa lui Adrian Mutu a avut 2-1 în ce privește marile ocazii de gol, dar clujenii invocă neacordarea unui penalty la mijlocul reprizei secunde.

U Cluj a bifat, astfel, al șaselea meci consecutiv fără înfrângere pe teren propriu și a strâns 23 de puncte în clasamentul SuperLigii, urcând, provizoriu, pe locul 13. Ioan Ovidiu Sabău nu s-a putut baza la acest meci pe Thiam, care a suferit o accidentare la antrenament.

Echipele de start:

U Cluj: Iliev – Fl. Ilie, Miron, Simion – Vlădoiu, Bic, Remacle, Oancea – Chipciu, Stoica, Fulop
Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Iacob, Junior Morais – Pănoiu, Kait, Albu – Emmers, Dugandzic, Ioniță.

Ninsoarea căzută în cursul nopții de joi spre vineri, iar apoi ploaia căzută peste zi, au făcut ca starea gazonului de pe Cluj Arena să se deterioreze și mai mult față de precedenta partidă cu FC Voluntari de acum o săptămână.. Prima ocazie mare de gol a meciului aparține giuleștenilor, în min.8: Iliev respinge in extremis cu piciorul la reluarea lui Dugandzic din mijlocul careului. Terenul noroios pune, cum era de așteptat, mari probleme ambelor echipe. Onea, de la Rapid, șutează peste poarta clujenilor, în min.27, iar Remacle îl imită un minut mai târziu. Mingea se oprește în mocirla din fața porții lui Moldovan la reluarea lui Ianis Stoica, min.30, astfel că n-a mai ajuns la Fulop, care ar fi putut deschide scorul pe Cluj Arena! Ovidiu Bic vede cartonașul galben, în min.34, pentru proteste. Florin Ilie este pus la pământ de arbitru după un cot involuntar aplicat jucătorului clujean care protesta împotriva deciziei luate! 0-0 după primele 45 de minute!

Ioan Ovidiu Sabău nu face nicio modificare la pauză. Săpunaru reia la mică distanță de bara porții clujene, în min.50, după o lovitură cu capul din marginea careului de 6 m. Rapidul lui Adrian Mutu este mai ofensivă în acest debut de repriză secundă. Onea, min.55, șutează în plasa laterală după un șut din lateral. Min.58, prima schimbare la U Cluj, iese Ianis Stoica, intră Haită. Dublă schimbare făcută de antrenorul Universității, min.64: intră Bălan și Filip, ies de pe teren Fulop și Bic. VAR verifică un posibil penalty pentru U Cluj la o intervenție a lui Onea asupra lui Oancea, în min.67. ”Centralul” arată însă că jocul poate continua! Șut bun din marginea careului trimis de Remacle, min.70, dar mingea trece pe lângă bara stângă a porții rapidiste. Posesie a balonului de 65 la sută pentru U Cluj la mijlocul reprizei a doua. Rapid ratează cea mai mare ocazie de gol a meciului, în min.74: Costache șutează pe colțul lung din mijlocul careului, dar Iliev, portarul bulgar al Universității, respinge extraordinar în afara cadrului porții cu un plonjon uimitor! Ocazie uriașă de gol și pentru U Cluj, în min.80: intervenție spectaculoasă a lui Moldovan la reluarea spre poartă a lui Vlădoiu din apropierea porții, după o lovitură liberă executată de Bălan! Rapid putea deschide scorul în min.86, dar Florin Ilie s-a opus șutului puternic al lui Pănoiu de la 11 metri de poartă. Ultima schimbare la U Cluj, min.90+2: intră Ze Gomes, a ieșit Remacle. Final de meci!

Etapa următoare, U Cluj va juca în Bănie, cu U Craiova 1948. Partida se va desfășura vineri, 3 februarie, de la ora 20.00.

Sandu Mureșan

Foto: Prosport

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut