”U” Cluj a demolat Ulisse București în Liga I de baschet masculin

Universitatea Cluj a câștigat de o manieră categorică, scor 97-45, partida disputată duminică, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, cu Ulisse București, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii I la baschet masculin. A fost un meci facil pentru clujeni în compania echipei bucureștene aflate pe ultimul loc în Liga I cu doar două victorii.

Elevii lui Vlad Bota și Florin Covaciu au început concentrați partida și în min.4 aveau deja șapte puncte avantaj, scor 9-. A urmat o răbufnire a bucureștenilor, care s-au apropiat șla doar trei puncte, 11-8, în min.5. Clujenii se apără tot mai bine odată cu trecerea timpului, iar aruncarea de trei puncte reușită de Todea în min.7, îi duce în avantaj cu 10 puncte pe tabela de marcaj, scor 18-8. Mihășan înscrie două puncte în ultimul minut, iar Clujul întră în sfertul al doilea cu un avans de 11 puncte, 23-12.

Jucătorii din București încep foarte bine sfertul doi, și reușesc în doar două minute să înscrie șapte puncte, fără ca jucătorii lui U să reușească vreunul, iar scorul ”se strânge” la 23-19. Treziți la viață de antrenori, clujenii pun din nou stăpânire pe joc, și înscriu pe bandă rulantă nu mai puțin de 19 puncte la rând, iar scorul căpăta deja proporții, 42-19, în min.8. Jucătorii gazdă își continuă recitalul, iar la pauză se intră cu un avantaj de 26 de puncte pentru ”U”, 51-25.

Sfertul al treilea este, surprinzător, destul de echilibrat, clujenii reușind totuși să mai adauge patru puncte la diferența de pe tabelă, pentru ca în ultimele 10 minute ale partidei să se dezlănțuie, reușind un neverosimil 30-8. Scor final: ”U” Cluj – Ulisse București 97-45 (23-12, 28-13, 16-12, 30-8).

Cei mai buni jucători ai clujenilor au fost: Mihășan, 24 de puncte, Văleanu, 19 puncte, și Todea, 18  puncte, ăn timp ce de la bucureșteni s-a remarcat doar Pătrașcu, cu 18 puncte înscrise.

Cu această victorie, clujenii urcă pe locul patru în clasamentul Ligii I de baschet masculin, cu 12 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce Ulisse București, rămâne ultima în campionat  cu doar două victorii și nu mai puțin de 17 înfrângeri.2 victorii și 16 înfrângeri.

Și în etapa trecută, baschetbaliștii clujeni au reușit un scor fluviu, 116-65, în fața altei echipe bucureștene, ACS Colegiul Național „Aurel Vlaicu”.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut