”U” Cluj a ajuns pe loc de promovare directă în Liga I

Fotbaliștii de la ”U” Cluj au câștigat, mai ușor decât se așteptau chiar și ei, derby-ul din deplasare cu Hermannstadt, și au trecut pe locul doi în clasamentul Ligii a II-a cu o etapă înaintea intrării în play-off.  Echipa lui Erik Lincar a confirmat forma extraordinară arătată în precedenta partidă cu Concordia Chiajna, reușind să treacă peste sibieni în clasament, după victoria semnată prin reușitele lui Tescan și Ely Fernandes.

Partida e debutat cu ocazia mare a gazdelor din min.5, când Florin Bejan a trimis puternic cu capul din corner, însă Gorcea a respins cu un reflex de zile mari. S-a făcut însă 1-0 pentru clujeni trei minute mai târziu, după reușita lui Tescan, care a reluat în plasă cu capul din careul mic. Din nou un start perfect pentru clujeni, care ratează desprinderea prin același Tescan, în min.23, după o nouă lovitură de cap. Minutul.26 aduce și prima ocazie pentru gazde, dar lui Balaure nu-i reușește lovitura de cap și balonul trece mult pe lângă poartă. Boiciuc, în min. 34, pune din nou o ocazie importantă în contul lui ”U”, dar șutul său este blocat in extremis de unul din fundașii Sibiului.

În pauză a nins ca în povești la Mediaș, iar terenul a fost complet acoperit de zăpadă, însă, și așa, prima ocazie a reprizei aparține tot clujenilor, prin Boiciuc, în min.49, care a trimis peste poartă cu o lovitură de cap. Sibienii sunt, totuși, mai insistenți și în min.67 Balaure are șansa egalării, însă șutul său din afara careului a fost respins greu de portarul ”șepcilor roșii”. Gazdele cer, justificat, un penalty în min. 69, însă arbitrul n-a văzut hențul lui Romario Pireș.

Se face, însă, 2-0 pentru ”U” Cluj în min.73. Boiciuc îl servește perfect pe Ely Fernandes în careu, iar acesta șutează imparabil sub bara transversală a porții lui Iliev. În min.77, Boiciuc reia cu capul din 5 metri central peste poartă, și partida se încheie cu victoria clară a ”alb-negrilor”.

După penultima etapă a sezonului regulat, liderul Ligii a II-a se menține Petrolul, cu 46 de puncte, ”U” vine pe doi, cu 39 de puncte, și va juca duminică împotriva celor de la Dunărea Călărași.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut