U-BT, lider în Basketball Champions League, după primele trei meciuri

Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania Cluj, a disputat joi seara, în Cehia, al treilea meci din Basketball Champions League cu echipa BC Prometey din Ucraina, meci mutat din cauza războiului din aceste zile.

Din cauza conflictului armat, ucrainienii nu au mai jucat nicio partidă oficială în ultimele aproape trei săptămâni, și asta s-a văzut în debutul partidei. Clujenii au condus în marea majoritate a timpului, iar primul sfert a consemnat un avantaj de patru puncte pe tabelă, 18-22.

Stefan Birčević, Brandon Brown și Elijah Stewart s-au remarcat la finalizare și în următoarele 10 minute, dar Oleksandr Lypovyy și DJ Stephens au ținut-o în joc pe Prometey, astfel că sfertul doi s-a încheiat la egalitate 22-22.

După pauză, clujenii au reușit să se desprindă pe tabelă, având la un moment dat și 15 puncte în fața adversarilor. În ultimul sfert, Prometey dă senzația că poate reveni în meci, se apropie la doar câțteva puncte de clujeni, dar finalul aparține campioanei României, care se impune la 11 puncte diferență.

Scor final: Prometey – U-BT 81-92 (18-22, 21-21, 16-25, 24-26). Principalii marcatori: Brown, 20 de puncte, Patrick, 19 puncte, de la U, și Stephens, 19 pct, de la ucrainieni.

”În această perioadă este foarte greu să vorbim despre baschet, mai ales că am întâlnit o formație din Ucraina. Nu pot să-mi imaginez cum se simt ucrainenii. De asemenea, nu pot să înțeleg cum se întâmplă astfel de lucruri în 2022 în Europa sau oriunde altundeva în lume. Cu toții sperăm ca războiul să se încheie și să ne bucurăm de viața normală. Din punct de vedere baschetbalistic, sunt încântat că ne-am făcut treaba. Îi felicităm pe cei de la Prometey, pentru felul cum au luptat. Mergem mai departe și ne gândim la următorul joc, cu Unicaja Malaga. Vrem doar să ne concentrăm să câștigăm săptămâna viitoare”, a declarat la finalul partidei Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-Banca Transilvania, pentru u-bt.ro.

După primele trei partide din Grupa Basket Champions League, U-BT are maxim de puncte în clasament, 6, Prometey e pe 2 cu 5 puncte, Unicaja ocupă locul trei cu 4 puncte, iar pe ultimul loc se află Oostende, cu niciun meci câștigat.

Următoarea partidă din Europa a clujenilor, poate și cea mai așteptată de toată lumea, va avea loc marți, 8 martie de la ora 19,30, în Sala Polivalentă din Cluj, împotriva spaniolilor de la Unicaja Malaga, marți, 8 martie.

Pentru această partidă, U BT Cluj a anunţat că scoate la vânzare 10 locuri premium, în valoare de câte 500 de lei, banii obţinuţi urmând să fie donaţi pentru cauza refugiaţilor din Ucraina.

S.M.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut