U-BT Cluj, la un singur pas de titlu în Liga Naţională

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, deţinătoarea titlului, este la un singur pas de câştigarea trofeului de campioană, după ce a învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 81-62 (17-14, 21-15, 22-25, 21-8), joi, în Oradea Arena, în al cincilea meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin.

Echipa clujeană’ conduce cu 3-2 la general şi mai are nevoie de o victorie pentru a câştiga un nou titlu, al optulea şi al treilea consecutiv.

Clujenii aveau doar şase puncte avans înaintea ultimului sfert (60-54), dar au dominat categoric ultimele zece minute, impunându-se la o diferenţă de 19 puncte.

De la U-BT s-au remarcat Leonardo Simoes Meindl, cu 15 puncte, 6 recuperări, Karel Guzman Abreu, 12 p, 3 pase decisive, Emanuel Căţe, 11 p, 9 rec, Nemanja Gordic, 11 p, 4 pd.

Cei mai buni orădeni au fost Donatas Tarolis, cu 18 p, 3 rec, şi Mark Anthony Ogden Jr, 13 p, 5 rec.

Silvășan: ”Echipa din Oradea va veni cu orgoliul rănit”

”A fost un meci pe care l-am început foarte bine. În mare parte l-am controlat, iar în sfertul trei a existat un moment extrem de important din punct de vedere mental. Ei au revenit, au avut toată sala în spate, dar am reușit niște faze bune. În consecință, nu s-a mai pus problema învingătoarei în ultimele trei minute. E foarte important că am obținut o victorie în deplasare, însă momentan e atât, un succes în deplasare. Nu ne asigură nimic victoria de astăzi. Trebuie să rămânem concentrați, sunt convins că echipa din Oradea va veni cu orgoliul rănit, hotărâtă să ne învingă. Când joci cu spatele la zid, dai tot ce ai mai bun din tine. Trebuie să fim pregătiți și să reacționăm ca atare, să ne concentrăm întâi la fiecare posesie, nu la rezultatul final. Când primești 62 de puncte, poți spune că defensiva a fost extraordinar de bună. Am încercat să nu le lăsăm aruncări ușoare și să nu se hrănească din energia publicului.”, a spus Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-Banca Transilvania, după victoria din Oradea Arena.

”Am luptat din greu să obținem această victorie, în condițiile în care Oradea nu a pierdut un meci acasă un an întreg. E dificil să câștigi, atmosfera e încinsă. În ciuda victoriei, noi încă nu ne-am îndeplinit obiectivul. Am câștigat doar trei meciuri, mai avem o partidă. Mergem acum acasă și începem să ne pregătim de jocul VI. Am rezistat chiar și atunci când ei s-au apropiat. Ne-am calmat și am dus la bun sfârșit mai multe acțiuni. Am rezistat la presiunea pusă de publicul lor și am fost consistenți. Poate că pare ușor să obții un succes aici, însă nu e deloc așa. Mulți jucători din vestiar am trecut prin asemenea situații și nu ne vom relaxa. Ei vor să câștige la fel de mult ca noi. Vom lua posesie după posesie și vom da totul acasă!”, a declarat și Patrick Richard, căpitanul clujenilor

CSM CSU Oradea, cea mai bună echipă din sezonul regulat, a câştigat primele două meciuri ale finalei, pe teren propriu, cu 79-73 şi 93-83, apoi ”U” s-a impus în următoarele două partide de la Cluj-Napoca, 80-70 şi 86-80.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din şapte partide, următoarea, a şasea, fiind programată duminică, 28 mai, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut