U-BT Cluj la prima victorie în deplasare în EuroCup

Campioana României, U-Banca Transilvania Cluj a câștigat, miercuri seara, partida din Slovenia cu Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 88-80, prima reușită din deplasare în actualul sezon al EuroCup. Prin acest succes, echipa antrenată de Mihai Silvășan a ajuns la patru victorii în competiție.

Andrija Stipanovic a avut parte de un moment special înaintea partidei, el primind o distincție din partea gazdelor, jucătorul fiind component al echipei gazdelor timp de trei ani, și căpitanul acesteia de-a lungul perioadei petrecute în Slovenia.

În al doilea sfert a debutat la clujeni și americanul Jalen Jones, ultima achiziție a campioanei României, care a și înscris de trei puncte la prima sa încercare. Scor la pauză 41-34 pentru clujeni.

Sfertul al treilea a însemnat revenirea în joc a gazdelor, care au reușit să egaleze la 41. Disputa a fost în continuare extrem de exhilibrată, tabela arătând doar două puncte în favoarea lui U-BT la finalul sfertului, 59-57.

Fără Edo Murić, căpitanul echipei, eliminat pentru cinci greșeli personale, Cedevita n-a mai putut împiedica elanul clujenilor, care au încheiat victorioși și ultimul sfert, în care Jalen Jones a mai înscris de două ori consecutiv de la mare distanță

Cei mai buni marcatori ai clujenilor: Andrija Stipanović, Jalen Jones și Kasey Shepherd, toți cu câte 14 puncte reușite.

”Sunt foarte fericit cu această victorie. Este prima noastră victorie din deplasare. Înseamnă mult și astfel avem șanse să ne calificăm în Play-Off-ul 7Days EuroCup. Am avut o rotație mai lungă după aducerea lui Jalen Jones. Cred că este un lucru foarte bun pentru noi. De asemenea, am fost puternici mental în timpul meciului. Am rezistat atunci când ei s-au apropiat și am găsit modalități să revenim în avantaj. A fost un meci bun din acest punct de vedere. Mergem mai departe, suntem o echipă nouă în competiție și mai avem de lucru. Luăm totul pas cu pas și ne vom lupta să ne dăm șanse să câștigăm fiecare partidă.”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania, la finalul partidei.

”A fost un meci incredibil pentru noi, împotriva unei echipe bune. La un moment dat a existat sentimentul unui deja-vu, din moment ce am condus și ei s-au apropiat. Acum am fost mai deștepți, am jucat colectiv și sper să continuăm tot așa”, a spus și Andrija Stipanović.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut