U-BT Cluj la a treia victorie în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a învins echipa muntenegreană Buducnost VOLI Podgorica, cu scorul de 89-74 (25-25, 23-18, 20-15, 21-16), miercuri seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, într-un meci din Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup. Campioana României a obținut a treia victorie din cele patru jucate în actuala stagiune a BKT EuroCup și a urcat pe poziția secundă în clasamentul grupei B.

După un prim sfert echilibrat, campioana României a preluat controlul şi şi-a mărit treptat avantajul pe tabelă, câştigând confortabil, la 15 puncte.

Andrija Stipanovic a reuşit 18 puncte şi 3 recuperări, Adam Mokoka a adăugat 16 p, 3 pase decisive, Patrick Richard a contribuit 15 p, 4 pd, iar Jarell Eddie a pus umărul cu 13 p, 7 rec.

Cei mai buni de la oaspeţi au fost McKinley Wright, cu 21 p, 5 pd, Jacorey Williams, 16 p, 15 rec, 3 pd, Yoan Makoundou, 14 p, 5 rec.

Silvășan: ”E foarte ușor să te motivezi când joci în fața a 7500 de oameni”

”Sunt foarte fericit pentru această victorie. Dar, așa cum le-am spus jucătorilor în vestiar, e doar o victorie, e doar al 4-lea meci al sezonului. Trebuie să mergem înainte, nu putem să ne oprim și să celebrăm, nu am câștigat nimic. Asta ar trebui să fie mentalitatea noastră. În legătură cu jocul în sine, am evoluat excelent în a doua repriză, atât defensiv, cât și ofensiv. Am jucat colectiv, am avut 27 de pase decisive. Am pus accentul pe asta, am pus accentul pe a pătrunde și pe a pasa la omul liber și în acest meci ne-am făcut treaba foarte bine. Sunt bucuros că am învins o echipă puternică. Dacă vă uitați la lotul lor, sunt favoriți în această grupă. Cred că avem armele noastre și, cu ajutorul fanilor noștri care au fost extraordinari din nou, am reușit să obținem această victorie convingătoare.

Cred că dăruirea noastră și ambiția cu care am jucat în apărare a făcut diferența. Știam că sunt extrem de buni din punct de vedere individual. Au mulți jucători care pot să facă diferența. Doar unul dintre ei a ieșit la rampă azi – fundașul lor, Wright, care a arătat un joc ofensiv individual foarte bun. Mă bucur că pe ceilalți am reușit să îi oprim. Deci cred că apărarea noastră a fost la înălțime și acesta a fost principalul motiv pentru care am reușit să câștigăm. După care, cum am mai spus, faptul că am avut 27 de pase decisive spune multe despre jocul nostru ofensiv și despre cum am înțeles să jucăm ca o adevărată echipă.

Cu siguranță, i-am auzit și i-am simțit pe suporteri. Este foarte ușor să te motivezi când joci în fața a 7500 de oameni. Îi așteptăm și la următoarele meciuri să vină într-un număr cât mai mare. Avem nevoie de susținerea lor și cred eu că împreună putem face o figură frumoasă în acest sezon de EuroCup.

Nu am realizat încă nimic. Mai avem încă 14 meciuri, deci mai este mult până departe. Dacă avem un început bun? Într-adevăr, avem un început bun. Putea fi și mai bun, puteam avea 4-0 cu o victorie la Bourg, însă putea fi și mai rău, evident. Am jucat cu trei echipe foarte tari, mă refer aici la Turk Telekom, la Buducnost și la Bourg. Am jucat cu Slask, în deplasare, o sală grea. Urmează să luăm meci cu meci, ne așteaptă duelul cu Aris, în probabil cea mai grea sală din această grupă. Fanii vin în număr mare și își susțin echipa. Luăm meci cu meci și la final se trage linia. Mentalitatea asta trebuie să o avem.

Mokoka: ”Îmi doresc să ajungem în playoff și să obținem trofeul”

”A fost o victorie excelentă în fața unei echipe foarte bune, care are tradiție în EuroCup și rezultate foarte bune. Cu siguranță, pentru noi, a fost o mare provocare și cred că am demonstrat pe teren, prin energia noastră, cât de mult ne-a păsat de acest joc. În cele din urmă, asta s-a văzut în rezultatul final.

Antrenorul ne spune în fiecare zi să ne concentrăm pe fiecare meci în parte. E o competiție dificilă. Aris are o echipă tânără, însă publicul e excelent și în EuroCup e greu să câștigi în deplasare. Vom vedea. Acum trebuie să jucăm în LNBM și să încercăm să dăm ce avem mai bun. Apoi vom merge în Salonic și vom da și acolo ce avem mai bun. E dificil în acea sală, cred că avem calitatea de a câștiga, însă trebuie să jucăm perfect ”, a spus și Andrija Stipanovic, la finalul partidei.

”Sunt fericit că am obținut victoria acasă. În ultimele două meciuri n-am avut atât de multă agresivitate și energie, mai ales în prima repriză, însă am corectat toate detaliile și am jucat cu energie în fața propriilor suporteri. A fost o victorie solidă.

Sunt tânăr, am 25 de ani și iau totul pas cu pas. Aici e o oportunitate excelentă pentru mine. Sunt recunoscător. Încerc să ajut echipa să ajungă în playoff în EuroCup. Încercăm să câștigăm atât EuroCup, cât și campionatul intern. Sunt aici să ajut echipa, să muncesc, să învăț și să mă bucur. Îmi doresc să ajungem în playoff-ul EuroCup și să obținem trofeul. Vrem locul întâi”, a declarat și cel mai eficient jucător al clujenilor în meciul cu Buducnost, Adam Mokoka.

Sâmbătă, 28 octombrie, la ora 18:00, U-Banca Transilvania va primi vizita lui CSM Târgu Jiu în etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În etapa a cincea din EuroCup, pe 1 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca va juca în deplasare cu Aris Midea Salonic.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut