U-BT Cluj, înfrângere la scor în EuroCup. Silvășan: ”Poate se va produce o minune și ne vom califica”

U-BT Cluj a pierdut, scor 84-103, în deplasarea de la Brescia, cu Germano Pallacanestro, meci din cadrul grupei A din EuroCup.

Fără Nemanja Gordić, care s-a accidentat înaintea partide, campioana României a ținut piept cu brio echipei italiene, care a intrat la pauză în avantaj de patru puncte, scor 42-38.

Amedeo Della Valle, de la gazde, a făcut diferența în continuare, iar echipa din Brescia a condus în permanență pe tabela de marcaj. U-Banca Transilvania a căzut în sfertul patru, unul în care Brescia și-a turat motoarele. Kenny Gabriel n-a putut fi oprit în spațiul de trei secunde, americanul reușind de asemenea și coșuri vitale din spatele semicercului. Pe final, Brescia și-a construit un avantaj din două cifre și nu a cedat în niciun moment. Scor final 103-84 (22-19, 20-19, 22-22, 39-24)

Cei mai buni jucători ai clujenilor: Kasey Shepherd 17 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, și Jalen Jones 14 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

”În primul rând, felicitări celor de la Brescia pentru victorie. Cred că am jucat bine timp de 35 de minute, apoi am căzut. Nu cred că cele 20 de puncte înregistrate la final reprezintă diferența reală dintre cele două echipe. Consider că am jucat mai bine decât o arată scorul și le-am oferit o replică puternică adversarilor. Din păcate, am făcut mai multe greșeli și apoi am încercat să revenim. Am venit aici să ne luptăm, dar din nefericire nu am putut să fim constanți timp de 40 de minute. Șansele noastre au scăzut, însă trebuie să ne respectăm pe noi înșine și să respectăm competiția, așa că vom aborda serios fiecare partidă. Ne vom strădui cât se poate de tare în următoarele jocuri și poate că se va produce o minune și ne vom califica”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania, la finalul meciului.

În Grupa A din EuroCup, lider este Prometey, cu 10 victorii și patru înfrângeri. U-BT Cluj este pe penultimul loc, 9, cu patru victorii și zece înfrângeri. Primele opt echipe se vor califica, la final, în faza următoare a competiției. În acest moment, locul opt este ocupat de echipa turcă Bursaspor, cu șase victorii și șapte înfrângeri. Campioana României va juca următorul meci chiar împotriva celor de la Bursaspor, în 7 martie, de la ora 20.00, în Sala Polivalentă din Cluj.

Sâmbătă, clujenii vor juca la Constanța, în turneul final al Cupei României.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut