U-BT Cluj defilează în Liga Națională de baschet

Campioana României la baschet masculuin, U-Banca Transilvania Cluj a obținut o victorie categorică, la aproape 30 de puncte diferență, pe terenul echipei din Târgu-Jiu, o victorie de moral în vederea partidei cu Cedevita Ljubljana, din EuroCup.

Sportivii antrenați de Mihai Silvășan au câștigat primul sfert cu 24-16 și au intrat la cabine sub adăpostul a 13 puncte, 48-35. Clujenii au dominat apoi categoric ultimele 20 de minute, astfel că, la final, tabela indica 91-66 în favoarea echipei campioane, care a ajuns la a 13 victorie în Liga Națională, necedând niciun singur punct în meciurile din deplasare în actualul sezon.

”Mă bucur că am câștigat și că nu avem nicio problemă medicală. E important pentru noi să menținem un ritm bun, chiar dacă meciul a părut ușor. Ne-am făcut partida ușoară prin intensitatea noastră. E important să rămânem sănătoși, deoarece avem două meciuri pe săptămână. Mergem acasă, trebuie să ne odihnim, iar luni vom pleca spre Ljubljana”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-Banca Transilvania, la finalul partidei.

”A fost un meci de campionat în care trebuia să ne menținem concentrarea și să punem în valoare tot ce am aplicat la antrenamente. A fost o șansă să devenim mai buni și să ne pregătim de următorul meci din EuroCup. Cred că am fost concentrați încă de la început și e important că am reușit asta până la final. Intensitatea noastră a fost bună, ne-am apărat bine și nu le-am lăsat coșuri ușoare. Fiecare și-a îndeplinit datoria astăzi”, a spus și jucătorul Emanuel Cățe.

Alte rezultate:

CSM CSU Oradea a trecut de CSM ABC Athletic Constanţa cu 108-61
CS Rapid Bucureşti – CS Municipal Târgu Mureş 87-77
CS Dinamo Bucureşti – SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara 77-71
CS Municipal Galaţi – ABC Laguna Bucureşti 74-53

Clasament Conferinţa A:
1. U-Banca Transilvania Cluj 27 puncte (14 jocuri)
2. CS Rapid Bucureşti 25 (14)
3. BC CSU Sibiu 21 (14)
4. CSM Baschet Petrolul Ploieşti 21 (13)
5. SCM ”U” Craiova 20 (13)

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut