U-BT Cluj caută prima victorie în EuroCup, în fața celei mai galonate echipe a Sloveniei

U-Banca Transilvania joacă miercuri, în BT Arena, a doua partidă în 7Days EuroCup, împotriva celei mai galonate echipe a Sloveniei, KK Cedevita Olimpija Ljubljana. Deși echipa are o nouă identitate începând cu anul 2019, gruparea a continuat tradiția puternicei Olimpija Ljubljana. Cu alte cuvinte, totul se datorează unei fuziuni pe care Olimpija a făcut-o cu Cedevita Zagreb. Astfel, putem preciza faptul că actuala Cedevita a cucerit 17 campionate și 20 de Cupe ale Sloveniei, participând de 17 ori consecutiv în Euroligă, ajungând inclusiv în Final Four, dar a cucerit și 5 titluri și 7 Cupe în Croația.

În lotul slovenilor se regăsesc trei jucători americani, doi sârbi, un bosniac și un croat, dar și baschetbaliști autohtoni de renume european, precum Zoran Dragić, fratele mult mai cunoscutului Goran de la Chicago Bulls, sau Matic Rebec, campion european în 2017.

Vedeta echipei este Yogi Ferrell, un fundaș care a activat în NBA la Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Dallas Mavericks sau Los Angeles Clippers.

Mihai Silvășan: ”Trebuie să învățăm din greșelile făcute în Franța”

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, este conștient de valoarea adversarilor, dar crede că echipa sa poate obține prima sa victorie în EuroCup, mai ales că meciul va avea loc în fața vulcanicilor ei fani.

”Așteptăm de mult acest moment să jucăm acasă în fața propriilor suporteri. Ne bucurăm că e un meci de EuroCup, așteptăm publicul în număr cât mai mare pentru a ne ajuta să obținem prima victorie din acest sezon în această competiție puternică din Europa. Ne dorim să facem un meci foarte bun, ne dorim să câștigăm, deși jucăm cu o echipă foarte puternică, care an de an este între formațiile de top și joacă play-off în EuroCup, precum și în ABA League, competiția lor principală.

Suntem pregătiți, cred eu, venim după un meci bun făcut la Craiova, în care jocul nostru a arătat mult mai bine decât în meciurile anterioare, și, sper eu, să nu apară niciun fel de probleme în ceea ce privesc accidentările până la ora meciului.

Cu siguranță că va conta și aportul suporterilor, dar în primul rând noi trebuie să practicăm un baschet de calitate, să creăm o atmosferă plăcută în rândul suporterilor. Dacă ceea ce arătăm noi pe teren nu este ceva de calitate, cu siguranță nu o să le placă, și susținerea lor nu va fi aceeași ca și atunci când jucăm un baschet de calitate. Desigur că va fi o presiune a publicului, dar focusul nostru trebuie să fie doar la jocul nostru, trebuie să ne concentrăm posesie după posesie, să avem intensitatea necedară, să respectăm regulile și să fim buni ca echipă

Într-adevăr, în Franța am fost aproape (de o victorie, n.red), însă în această competiție sunt multe meciuri extrem de echilibrate, sunt multe echipe apropiate ca valoare. Deci, micile detalii vor face, probabil, diferența în foarte multe meciuri. Noi nu am reușit să câștigăm acolo, deși ăsta era scopul nostru, însă nu putem să regretăm, să ne plângem pentru ce s-a întâmplat acolo. Trebuie să învățăm din greșeli și să mergem mai departe. Fiecare meci este extrem de important, iar fiecare meci trebuie să-l privim, din punctul nostru de vedere, al unei echipe mici în EuroCup ca și noi, ca și cum ar fi o finală, în fiecare meci în parte”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul campioanei României.

”Toți suntem nerăbdători în ce privește meciul de miercuri pentru că este primul nostru meci acasă, o să jucăm în fața propriilor suporteri, deci trebuie să arătăm tuturor celor mai bun baschet pe care-l putem juca la ora actuală.  Ne-am pregătit, și ne pregătim în continuare, pentru a da tot ce e mai bun în noi. Cu siguranță că vom urma indicațiile antrenorilor, iar noi să câștigăm primul meci din competiție.

În ce mă privește, m-am simțit acasă încă de când am ajuns la această echipă, colegii și antrenorii m-au primit excelent, mă simt minunat aici. Nu mă gândesc la altceva decât la baschet, nu vreau decât să joc bine și să-mi ajut colegii, echipa, să câștigăm fiecare meci. Nu mă cramponez de cifre, de puncte, de recuperări, vreau doar să ajut echipa. Avem o echipă frumoasă, avem o sală minunată, BT Arena, și mă simt mândru să reprezint un club din România”, a spus și jucătorul Léonardo Meindl, la conferința de presă de marți.

În prima etapă a grupei EuroCup, U-BT Cluj a pierdut în Franța, scor 83-85, cu Bourg-en-Bresse. Tot cu o înfrângere s-a încheiat și prima partidă a celor de la Cedevita, scor 73-81, în fața turcilor de la Frutti Extra Bursaspor.

Meciul de miercuri din BT Arena va începe la ora 19,30, și va fi transmis în direct la Prima Sport.

Sandu Mureșan

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut