U-BT Cluj, calificare la pas în finala Cupei României

U-Banca Transilvania s-a calificat în finala Cupei României, după un meci fără istoric în semifinala cu SCM U Craiova, desfășurată luni după-amiază la Constanța. Sportivii antrenați de Mihai Silvășan au câștigat cu 88-64.

Din punct de vedere statistic, U-Banca Transilvania a avut 70% la aruncările din interiorul semicercului, 37% la mare distanță și 82% la linia de pedeapsă. De asemenea, jucătorii clujeni au strâns 45 de recuperări și au distribuit 19 pase decisive.

Principalii marcatori ai U-BT Cluj: P. Richard 18 p, K. Guzman 13 p, și J Jones 11p.

“Nu știu ce reacție să am la acest interviu oficial, aș vrea să îi întreb mai departe pe cei de la Federația Română de Baschet dacă vor cenzura sau nu interviul, la fel cum au făcut-o data trecută. Repet ce am spus data trecută, în sală a rămas la fel de frig și mă bucur că nu ne-am accidentat. Mă bucur pentru victorie, e un pas înainte pentru noi. De acum privim doar spre finală, când vom juca cu trofeul pe masă. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun și să fim pregătiți pentru orice adversar. Jucătorii noștri tineri au avut o prestație curajoasă, le-am spus să arunce dacă sunt liberi și s-au apărat extraordinar. Au fost în nota echipei și mă bucur pentru ei și pentru evoluția lor”,  a spus Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania, la finalul partidei.

”Nu a fost un meci ușor, dar noi am abordat totul cu maximă concentrare. Mergem mai departe în finala Cupei României și mai avem un meci până să ne îndeplinim unul dintre obiective. Acum trebuie să ne odihnim și să fim pregătiți pentru finala de miercuri”, a declarat și Patrick Richard, căpitanul clujenilor.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut