”U” BT Cluj a ratat calificarea în finala Memorialului ”Elemer Tordai”

CSO Voluntari şi Dinamo-Ştiinţa Bucureşti s-au înfruntat joi în finala Memorialului ”Elemer Tordai” la baschet masculin, care a avut loc la Sibiu, în Sala Transilvania, în organizarea echipei locale BC CSU Sibiu în memoria Miercuri, CSO Voluntari a întrecut-o în primul meci pe ”U” Banca Transilvania Cluj-Napoca cu scorul de 95-87 (21-20, 17-22, 19-20, 26-21, 12-4), după prelungiri. Vlad Moldoveanu (26 de puncte, 5 recuperări) şi Anthony Hickey (21 p, 8 recuperări, 7 pase decisive) au condus echipa ilfoveană la victorie. De la clujeni s-au remarcat Justin Edwards, cu 17 puncte, 11 recuperări, Patrick Richard 20 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și Andrija Stipanovic 18 puncte și patru recuperări. Mihai Silvășan i-a folosit în majoritatea timpului pe Ștefan Grasu, David Vida sau Tudor Șomăcescu. Un meci slab din partea noastră, mai ales în repriza secundă, când am făcut 15 turnoveruri. Nu suntem mulțumiți de rezultat și mai avem multe aspecte de îmbunătățit. Din păcate, Kuti s-a accidentat la mâna dreaptă. Sperăm că nu e nimic grav și că poate reveni”,a declarat Mihai Silvășan pe site-ul oficial al clubului. În al doilea meci al zilei, Dinamo-Ştiinţa a învins-o pe BC CSU Sibiu cu 77-74 (21-14, 22-29, 20-19, 14-12). Memorialul ”Elemer Tordai” a fost primul turneu de baschet pentru seniori, după aproape şapte luni de pauză din cauza pandemiei de coronavirus. Sibiul respiră baschet şi a demonstrat-o ori de câte ori a avut ocazia. Anul acesta, într-un an cu multe provocări şi situaţii cu totul excepţionale, Sibiul a dat startul competiţiilor baschetbalistice pentru seniori, în cadrul unui turneu devenit deja tradiţie pentru noi. Ne bucurăm, în primul rând, că am putut să jucăm acasă, că am revenit pe parchet. Din păcate, aşa cum ştiţi, spectatorii nu au avut acces, însă toate meciurile au fost transmise LIVE pe pagina noastră de Facebook. Sperăm evenimentul a fost unul reuşit”, a declarat Horaţiu Floca, directorul BC CSU Sibiu. Ediţia de anul trecut (a 11-a) a fost câştigată de U” Banca Transilvania Cluj-Napoca, după 74-68 în finala cu CSU Sibiu. Competiţia se dispută în memoria unuia dintre cei mai iubiţi baschetbalişti sibieni din toate timpurile, Elemer Tordai, răpus în 2007 de o boală necruţătoare. Tordai a fost unul dintre jucătorii emblematici ai clubului de pe Cibin, fiind campion cu CSU Sibiu, atât în 1995, cât şi în 1999.

Studenții” se pregătesc pentru Cupa României

”U” Banca Transilvania este repartizată în grupa A la turneul Cupei României, urmând să joace cu BCMU Pitești, Dinamo-Știința București și CSM Galați. Meciurile vor avea loc în perioada 17-20 octombrie, la Arena de Baschet din București. Turneul se va desfășura în sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate merg la turneul Final 8. Mai exact, elevii lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan vor avea meciuri în datele de 17, 18, respectiv 20 octombrie. În 19 octombrie va fi o zi de pauză pentru participantele la turneu. În primul joc, pe 17 octombrie, „U” BT Cluj va juca cu CSM Galați. Pe 18 octombrie are loc partida cu BCM Pitești, iar două zile mai târziu cea cu Dinamo.

FRB a modificat formatul Cupei României

Federația Română de Baschet, împreună cu autoritățile, au decis să modifice formatul Cupei României, luând în calcul pandemia de COVID-19. Drept urmare, grupările din Liga Națională au fost distribuite în trei grupe la turneul preliminar al Cupei României. Cele mai bune două clasate din fiecare grupă, precum și cele mai bune două echipe de pe locul trei vor ajunge la Turneul Final 8, programat în luna martie a anului viitor. În Cupa României, Federația Română de baschet a implementat și câteva reguli. Printre acestea se numără utilizarea în permanență a unui jucător Under 23. Totodată, fiecare echipă poate avea o delegație oficială de 21 persoane, dintre care maximum 14 pot fi jucători. De asemenea, pe foaia de arbitraj a unui meci trebuie înscriși cel puțin zece jucători, respectiv cel mult 12 jucători. La turneul de calificare al Cupei României o echipă poate să rotească jucătorii din lista de 14 anunțată înaintea începerii acestuia. În timpul turneului lista de 14 jucători nu poate fi modificată. Între cei 14 jucători, pot fi înscriși cel mult șapte jucători străini. Dintre aceștia, doar șase se vor regăsi pe foaia de joc.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut