U-BT Cluj a pierdut în Italia, după o partidă spectaculoasă în care s-au înscris aproape 200 de puncte

Campioana României la baschet masculin a pierdut, marți seara, la mare luptă, partida cu Umana Reyer Venezia, din a treia etapă a returului grupelor EuroCup. A fost o partidă extrem de dificilă împotriva echipei din Italia, aflată în partea de sus a clasamentului competiției, la o singură poziție de podiumul acesteia.

Baschetbaliștii clujeni, susținuți de o galerie numeroasă, au fost dominați în cea mai mare parte de echipa gazdă, dar au fost la un pas de o mare victorie pe final, după ce au fost foarte aproape să recupereze spectaculos un handicap de -16 puncte existent la un moment dat pe tabela de marcaj. S-a încheiat însă 95-90 în favoarea italienilor, care au ajuns, astfel, la a șaptea victorie din acest sezon al competiției. Scorul pe sferturi: 25-17, 24-21, 20-29, 26-23.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor: Léo Meindl 15 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Andrija Stipanović 15 puncte, 3 recuperări și 3 assist-uri, Kasey Shepherd și Stefan Birčević cu câte 13 puncte fiecare.

”În primul rând, vreau să îi felicit pe cei de la Veneția. Cred că a fost un meci frumos de privit, cu multe puncte. Din păcate, nu am putut să completăm revenirea și să rămânem puternici din punct de vedere mental. Am condus, dar nu ne-am menținut în acea poziție. Sunt mândru de jucătorii mei, de felul cum au evoluat în a doua repriză și de faptul că au arătat ca o echipă. Aceasta trebuie să fie în permanență mentalitatea noastră. Pe final am făcut anumite greșeli și am permis o serie de aruncări, din cauza lipsei de concentrare. Acolo s-a făcut diferența. Mergem mai departe, ne așteaptă alte meciuri și păstrăm șanse de calificare. Le mulțumim fanilor care ne-au însoțit la Veneția, ne-au impresionat prin prezența lor atât de numeroasă și i-am simțit aproape, ca de fiecare dată”, a declarat  Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania, la finalul partide.

După această înfrângere, U-BT Cluj a coborât pe locul 9, penultimul, în grupa A din EuroCup, cu 4 victorii și 8 înfrângeri, dar păstrează în continuare șanse de calificare în play-offul competiției. Potrivit regulamentului, primele opt formații din clasamentul celor două grupe vor obține calificarea în faza superioară a EuroCup.

Pentru clujeni urmează două partide pe teren propriu, vineri 27 ianuarie, cu Târgu Mureș, în Liga Națională de Baschet, de la ora 18.00, și marțea viitoare, 31 ianuarie, cu Lietkabelis, în EuroCup, de la ora 19.30

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut