U-BT Cluj a pierdut cu spaniolii de la Unicaja, dar calificarea în sferturile BCL se joacă

Baschetbaliștii de la U-BT au pierdut, marți seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, primul meci din 16-imile Basketball Champions League, în fața spaniolilor de la Unicaja Malaga, scor 70-86. A fost revanșa luată de spanioli după înfrângerea suferită pe teren propriu în fața clujenilor, care s-au instalat pe primul loc al grupei, profitând și de retragerea ucrainenilor de la Prometey. Înaintea ultimelor două meciuri din grupă, clujenii și spaniolii au același număr de puncte, cinci, în timp ce belgienii de la Oostende au doar două, și cele mai mici șanse de calificare în sferturile competiției.

Echipa lui Mihai Silvășan putea tranșa deja calificarea în faza superioară dacă învingeau din nou Unicaja Malaga. Primul sfert a fost unul jucat sub semnul echilibrului, dar adjudecat în cele din urmă de spanioli, scor 17-23. Cei 4.000 de spectatori prezenți în Polivalenta clujeană și-au împins favoriții peste adversari, sfertul doi fiind adjudecat de U-BT, scor 25-18, iar tabela indica la pauză 42-41 în favoarea ”alb-negrilor”.

În sfertul al treilea, apărările celor două formații au jucat extrem de agresiv, însă s-a ratat mult de ambele părți. Oricum echilibrul s-a menținut și înainte cu 10 minute de finalul partidei tabela arăta egalitate perfectă, 56-56

Miza uriașă a partidei, victoria clujenilor îî ducea automat în ”sferturile” Ligii și pe spanioli aproape de eliminare, i-a afectat cel mai mult pe clujeni, care au menținut echilibrul pe tabelă până la scorul 63-66. De aici, spaniolii au făcut legea pe teren, terminând invingători la o diferență de 15 puncte, pe care nimeni n-o anticipa înaintea partidei.

Scor final: ”U” BT – Unicaja 70-86 (17-23, 25-18, 14-15, 14-30)

Clasamentul grupei:

  1. Unicaja Malaga 5 pct
  2. U-BT Cluj 5 pct
  3. Filou Oostende 2 pct
  4. Prometey 0 pct

În Grupa K a 16-imilor Ligii Campionilor mai sunt de disputat doar două partide, în 16 martie, duelul dintre Filou Oostende și Unicaja, și pe 22 martie, când clujenii joacă în Belgia.

Calculele calificării în sferturi sunt simple: dacă spaniolii câștigă pe terenul belgienilor, ”U”-BT este deja calificată. În caz contrar, totul se va decide în meciul direct. Primele două locuri în grupă asigură accesul în sferturile BCL, iar câștigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc, între 6-8 mai, la Bilbao.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut