”U” BT Cluj a fost eliminată din Cupa României, după prima înfrângere din acest sezon

Campioana României, U BT Cluj a fost eliminată marți seara din Cupa României, după semifinala disputată contra celor de la CSO Voluntari, deținătoarea trofeului. Pentru baschetbaliștii clujeni este prima înfrângere suferită în actualul sezon, în Liga Naţională având 18 victorii consecutive.

Partida, disputată în Sala Polivalentă din Craiova, a debutat cu victoria celor de la Voluntari în primul sfert, scor 20-14, însă clujenii l-au câștigat pe al doilea cu 23-20, astfel că la jumătatea meciului, tabela indica 40-37 în favoarea deținătoarei trofeului. U BT a dat impresia că va câștiga meciul, după ce a preluat inițiativa în sfertul al treilea, reușind să se desprindă la 4 puncte de adversara sa. Sfertul trei s-a încheiat cu 6 puncte în favoarea clujenilor, iar totul urma să se decidă în ultimele zece minute. Câștig de cauză au avut, în cele din urmă, cei de la Voluntari, care au închis tabela cu un singur punct în avantaj, 81-80.

Partida a reprezentat de fapt o revanșă a Supercupei României de anul trecut, partidă în care clujenii s-au impus cu 89-82.

Principalii marcatori ai partidei de la Craiova au fost Watson 17 puncte, pentru U BT Cluj, respectiv Moldoveanu 22, pentru CSO Voluntari.

U BT Cluj a câștigat patru din ultimele șase ediții ale Cupei României, în 2016, 2017, 2018 şi 2020.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut