U-BT caută a doua victorie în EuroCup, împotriva celor de la Brescia

În această săptămână se reiau meciurile din 7Days EuroCup, iar U-Banca Transilvania o va înfrunta, miercuri, pe teren propriu, pe Pallancanestro Brescia.

”Cu siguranță, ne așteaptă un meci dificil. Jucăm cu o echipă bună, o echipă experimentată din campionatul Italiei, au în componență jucători ce știu ce înseamnă să joci la acest nivel. Tocmai au învins pe Tortona, o echipă de top anul acesta în Italia, deci ne așteaptă, cu siguranță, un meci dificil, ca toate cele pe care le jucăm în această competiție.

Ne dorim să facem un meci foarte bun, ne dorim să câștigăm. Venim după o pauză destul de lungă, în care nu ne-am putut antrena într-un mod intens de care aveam nevoie, având jucători plecați la loturile naționale. E bine că am avut un meci înainte de confruntarea cu Brescia și sper ca la ora meciului să fim într-o formă cât de cât bună, să putem avea șanse la victorie. Evident, contează și suportul fanilor, îi așteptăm într-un număr cât mai mare, să fie alături de noi. Ne dorim să ne bucurăm împreună de un nou succes în EuroCup.

Absolut orice echipă poate să bată pe oricine în această grupă. Brescia are 2-2, noi avem 1-3, totul este extrem de echilibrat. Cred că e prea devreme să fac o comparație a acestei echipe în raport cu celelalte, nu le-am întâlnit pe toate, în primul rând, și, mă repet, cred că va fi o grupă extrem de echilibrată și intensă, absolut fiecare meci va avea istoricul său și va fi de o intensitate aparte”, a declarat, marți, într-o conferință de presă, antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan.

În scurta sa istorie, gruparea antrenată de Allesandro Magro a jucat o finală a Cupei Italiei în 2018 și a debutat în EuroCup un sezon mai târziu. De-a lungul timpului, Brescia a mai purtat numele sponsorilor Centrale del Latte di Brescia, Germani Transporti și FAP Investments.

În lotul celor de la Brescia se regăsesc câțiva dintre cei mai importanți jucători italieni, cum ar fi Amedeo Della Valle, care a activat mai mulți ani în prima reprezentativă a Italiei. Brescia mizează și pe doi americani cu pașaport italian, și anume Chris Burns, respectiv John Petrucelli.

Partida se va desfășura în BT Arena, cu începere de la ora 19:30, și va fi transmisă în direct de Prima Sport.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut