U BT câștigă la Pitești și așteaptă marea confruntare cu Ludwigsburg

Campioana României, U Banca Transilvania, și-a refăcut moralul și încrederea după înfrângerea, 81-84, suferită marți în deplasarea de la Voluntari. Baschetbaliștii clujeni au câștigat, joi, fără prea mari emoții celălalt derby al săptămânii, cel cu FC Argeș Pitești, disputat tot în deplasare, scor 70-81 (20-22, 14-21, 13-18, 23-20).

U BT a condus în permanență ostilitățile la Pitești, reușind săși adjudece victoria exact așa cum își dorea înaintea partidei antrenorul Mihai Silvășan, cu o apărare extrem de agresivă.

Primul sfert al disputei a fost unul destul de echilibrat, clujenii nereușind să se desprindă la mai mult de 4-5 puncte pe tabela de marcaj, care indica după 10 minute o diferență de două puncte în favoarea celor de la U BT, scor 20-22. Apărarea clujenilor începe să dea roade mai mari în al doilea sfert, la finalul căruia clujenii conduceau deja cu 9 puncte diferență.

După pauză, dominarea clujenilor este tot mai evidentă, iar scorul a început să ia proporții, clujenii mărindu-și avansul la 14 puncte, 47-61. În al doilea minut al sfertului patru, Stewart își duce echipa la 16 puncte în fața celei din Pitești, 49-65. Gazdele antrenate de Tudor Costescu au o răbufnire și reduc diferența de pe tabelă după câteva acțiuni bine purtate de Sepala, Jeremic și Fitzpatrick, iar diferența scade la 9 puncte cu cinci minute înainte de final, 59-68. Stewart, Hogue și Bircevici, cu o aruncare perfectă de 3 puncte, readuc apoi liniștea în tabăra clujenilor care refac diferența de 15 puncte într-un singur minut. Se joacă pe contre, iar Măciucă și Gajovic, de la gazde, dar și Patrick Stewart, de la U, înscriu fiecare de trei puncte. Cu un minut și jumătate înainte de fluierul final, clujenii mai aveau 9 puncte avans. Clujul se apără cu succes și reușește, în cele din urmă, victoria, cu 70-81, una extrem de importantă în ierarhia Ligii Naționale de Baschet Masculin.

În urma acestui rezultat, U BT face 48 de puncte în clasament, urmată de Voluntari și BCM Pitești, ambele cu 45 de puncte. Pentru clujeni urmează, marți, 04 aprilie, de la ora 19.00, marea confruntare cu Ludwigsburg din sferturile Ligii campionilor în Sala Polivalentă din Cluj.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut