U-BT a început marșul spre un nou titlu. Clujenii i-au spulberat pe orădeni în primul meci al finalei

U-BT Cluj a făcut, duminică, o adevărată demonstrație de forță în primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primul meci al seriei dintre cele două mari rivale a fost, practic, fără istoric, campioana en-titre impunânduse la nu mai puțin de 31 de puncte diferență, scor 95-64!

Fără meci oficial jucat în ultimele două săptămâni, clujenii au început perfect meciul, încheind primul sfert la opt puncte în față, 25-17. „Studenții” au controlat și al doilea sfert, astfel că la pauză tabela arăta un avantaj de 12 puncte pentru U-BT: 43-31.

În sfertul trei, Mokoka și Guzman au făcut spectacol în atac, clujenii intrând îanintea ultimelor 10 minute cu un avantaj confortabil de douăzeci de puncte, 70-50. Sportivii antrenați de Mihai Silvășan n-au lăsat nicio șansă adversarilor până la final, mai mult, au mărit diferența de pe tabelă la 31 de puncte, 95-64.

Cei mai buni jucători de la gazde: Karel Guzman (21 de puncte, 4 recuperări), Patrick Richard (18 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Bryce Jones (12 puncte, 3 pase decisive) și Emi Cățe (10 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive).

De la orădeni s-au remarcat Kris Richard (13 puncte, 7 recuperări) și Bobe Nicolescu (12 puncte, 3 recuperări).

Următorul meci al seriei se va juca marți, 14 mai, tot în BTarena, cu începere de la ora 19.00.

CSO Voluntari a învins-o pe FC Argeş Piteşti cu scorul de 84-67, sâmbătă, pe teren propriu, în primul meci din finala mică a Ligii Naţionale de baschet masculin.

Internaţionalul Dan Lucas Tohătan, cu 23 puncte, 3 recuperări, a fost cel mai bun om al ilfovenilor. Finalista ENBL va juca şi meciul al doilea pe teren propriu, luni. Seria are loc după sistemul cel mai bun din cinci partide.

În duelul pentru locurile 15-16, CSM Baschet Petrolul Ploieşti a învins-o pe CSM 2007 Focşani cu 99-61, în primul meci. ABC Laguna Bucureşti a câştigat cu 78-75 în deplasare cu CSM Târgu Jiu, pentru locurile 17-18.

Ambele serii se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut