„U” a „dat-o la pace” cu fostul lider

Universitatea Cluj a obținut, duminică după-amiaza, un punct în deplasare la Turnu Măgurele, după remiza spectaculoasă și echitabilă cu fostul lider al eșalonului secund, Turris. Deși nu a obținut victoria, „U” Cluj pare că face progrese de la meci la meci, atât în joc, cât și la capitolul mentalitate și atitudine.

Începutul de meci nu anunța lucruri bune pentru „studenți”, aceștia începând, practic, partida cu handicap. Formația de la malul Dunării a reușit să deschidă scorul încă din minutul 2, la primul șut pe poartă al partidei. Adrian Voicu a fost norocos, deoarece execuția sa din fața careului clujenilor a fost deviată de piciorul lui Carlos Kay, Dur-Bozoancă fiind, astfel, luat prin surprindere de traiectoria mingii și nemaifiind capabil decât să o „agațe” cu vârful degetelor. Odată cu primirea golului, „Șepcile roșii” s-au mobilizat în mod vizibil și au încercat să restabilească egalitatea, multe atacuri fiind, însă, în zadar. Când cei de la Turris păreau că preiau din nou controlul asupra jocului, elevii lui Falub au inventat un gol de nicăieri. Kay a recuperat o minge în flancul drept, la mijlocul terenului și a centrat în doi timpi către careul gazdelor unde a apărut Cristi Gavra, dintre trei fundași echipați în albastru. Atacantul lui „U” a trimis cu capul peste portarul lui Turris (45’), iar cele două formații au intrat la cabine cu scorul de 1-1 pe tabelă. Și în partea secundă clujenii au avut inițiativa și au arătat, în cea mai mare parte a mitanului, că își doresc victoria care să îi apropie și mai mult de locurile ce duc în eșalonul superior. Gavra a avut o ocazie uriașă de a da lovitura cu un sfert de oră înainte de finalul meciului. La o centrare de pe partea stângă către careul fostului lider, mingea a trecut razant prin fața jucătorului lui „U”, moment în urma căruia apele s-au liniștit, iar niciuna dintre formații nu a mai avut ocazii importante de a-și adjudeca toate cele trei puncte. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul stabilit încă de la pauză, 1-1, iar ambele formații au părut mulțumite cu acest rezultat. Acesta a fost al patrulea rezultat de 1-1, din tot atâtea meciuri disputate, înregistrat duminică în Liga 2. Cu acest punct, „U” Cluj, a ajuns la cota 22, însă a coborât o poziție, până pe 11, locul 3, Petrolul, aflându-se la șapte lungimi distanță. Pentru ardeleni urmează partida de pe „Cluj Arena” cu ASU Poli Timișoara. Universitatea a început partida cu următorul „prim 11”: Dur-Bozoancă – Dican, Telcean, Kay – Inacio, Ceitil, Florescu, Gomes – Gavra, Goga, Pîrvulescu.

Cristian Cozmanciuc

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to „U” a „dat-o la pace” cu fostul lider

 1. Serban

  Ce prostii debitezi!
  Florescu e incet, asta e problema, insa are experienta si prezenta de spirit, fapt care ne-a adus victoria cu Chiajna! Daca juca si in meciul cu Rapid, poate altfel era scorul!

 2. Serban

  Ce prostii, debitezi!
  Florescu e incet, asta e problema, insa are experienta si prezenta de spirit, fapt care ne-a adus victoria cu Chiajna! Daca juca si in meciul cu Rapid, poate altfel era scorul!

 3. atos portos si aramis

  se putea mai mult.
  Schimbati pe Florescu.
  Nu mai poate.
  E uzat.
  Am impresia ca el in teren se crede in filme cu muschetari.
  Sa se inarmeze cu o spada caci chica si mustata cu cioc are.