Tusea și … unghiul

Printr-o hotărâre de guvern, nu chiar în regim de oug, dar cu vehemența practică a uneia, sub presiunea organizațiilor ce se ocupă cu așa ceva, cu toatele non-lucrative, trăind din donații, din te miri ce, animalele de circ au fost scoase din program, interzicându-se apariția lor, nici măcar decorativă.

Leii, sub amenințarea biciului, au fost înlocuiți cu niște clovni bătrâni, mai mult decorativi, folosiți pentru curățat după animale, adus de apă, de țigări pentru nevasta directorului, îmblânzitoarea unor șerpi apatici, cu tentative de sinucidere.

Clovnii alergau ei, cum puteau, în rumegușul arenei, făceau sluj, săreau cam stângaci, prin cercurile de foc, mai luau și câte un sfîrc de bici peste ochi, dar cine să le vadă lacrimile?

Numărul de dresaj al clovnilor avea succes în rândul adulților, copiilor nu le plăcea deloc, întorceau capul, se întristau pentru multă vreme, unii pentru tot restul vieții lor, dar cine îi băga în seamă?

Anumite animale au fost duse la grădinile zoologice, după gratii, ei, da, în sfârșit în libertate! Altele lăsate în voia lor, în pădure, au fost găsite moarte de foame, cazul urșilor, sfâșiați de iepurii flămânzi, hălăduind în haite, unii, puțini la număr, s-au întors la circ, dar și de aici au fost alungați.

Marile probleme au fost cu leii, cu tigrii: nu știau să vâneze, să sară asupra unei prăzi, să alerge după aceasta.

Au fost aduși niște oameni, care se pricepeau la așa ceva, le-au arătat cum se sare la jugulară, cum se sfâșie un obraz, dar degeaba…cu un transport umanitar au fost trimiși prin niște savane, dar nu se mai știe nimic despre ei.
Măgarii, săracii se topeau pe picioare, un stupor melancolic ce îi emoționa, mai ales pe adulții ce veneau la grădina zoologică, să dea cu picioarele în gratii, să le lovească printre ele, peste bot.

Medicii nu au găsit leacul, dar nu ar fi fost mare scofală pierderea lor, însă ongeurile erau cu ochii pe ei, cu poftă de sânge și scandal mediatic.

Un copil a deslușit taina, în momentul când a aplaudat entuziasmat la vederea unui măgăruș bătrân și drăgălaș.

Acesta a ridicat capul, a început să ragă, și i s-au alăturat și ceilalți măgari, în aplauzele generale, entuziaste.

Soția directorului a murit de cancer pulmonar, directorul de ciroză: fumatul și consumul de alcool dăunează grav sănătății.

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Tusea și … unghiul

  1. Etosuximid Petinidiniu

    Ce-ar fi, ca pe panglica unei coroane funerare, sa scrie NU TE VOMITA DRAGĂ JUNGHIULE ,in loc de NU TE VOM UITA, DRAGĂ UNCHIULE ?

  2. Biperiden Akinetoniu

    unghiul drept fierbe la 90 de grade ?