Turneul Național Vibrations ajunge la Cluj

* vineri, 2 iunie * 19.00

Vinerea aceasta, Clujul este inclus pe harta Turneului Național Vibrations, iar duo-ul Valentin Șerban (vioară) – Mihai Diaconescu (pian) promite o seară memorabilă, pe muzica lui Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms și César Franck.

Turneul a debutat la Timișoara, actualmente Capitală Europeană a Culturii, în data de 29 mai, urmând să se încheie la București, în 14 iunie. În acest interval, publicul din Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Tg. Mureș și Craiova este așteptat să se bucure de emoția pură pe care o aduce simfonicul, de talentul și virtuozitatea a doi muzicieni din tânăra generație, prezenți deja pe scenele internaționale de concert.

Valentin Șerban (n. Brașov) a absolvit Universitatea Transilvania din Brașov iar ulterior studiile masterale la Universitatea de Muzică și Arte Performative din Graz, sub îndrumarea profesorului Silvia Marcovici. Membru al orchestrei Les Dissonances, Valentin Șerban este câștigătorul marelui premiu la Concursul Internațional George Enescu, categoria vioară, ediția 2020/2021.

Mihai Diaconescu (n. Craiova) este absolvent al școlii clujene – Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima, perfecționare la Academia „Sibelius” din Helsinki. Debutul internațional are loc la vârsta de doar 14 ani, pe scena Filarmonicii din München. Și-a desăvârșit tehnica interpretativă îndrumat și inspirat de nume sonore precum Walter Krafft, Csiky Boldizsár, Eric T. Tawaststjerna, Denis Pascal.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut