Turda a câștigat premiul „Excelență în Digitalizare/ Smart City”

Primarul Cristian Matei anunță că, în cadrul galei AMR, municipiul Turda a câștigat premiul „Excelență în Digitalizare/ Smart City” pentru performanțe deosebite în procesul de reducere a birocrației, prin implementarea de soluții software la nivelul instituției.

„Pentru digitalizarea a cât mai multor servicii oferite de administrația publică locală, în ultimii trei ani am abordat mai multe proiecte pentru care am primit finanțare europeană.

Proiectul implementat în vara acestui an, „ADEPT – administrație digitală eficientă pentru cetățenii din Turda” oferă posibilitatea cetățenilor să acceseze online peste 14 servicii publice noi.

În cadrul aceluiași proiect au fost retrodigitalizate peste 2.000.000 de documente. Astfel, funcționarii au acces rapid la arhiva instituției reducând timpul de răspuns la solicitările cetățenilor”, a declarat Cristian Matei.

Totodată, este în curs de implementare și proiectul “eTurda – Debirocratizare prin digitalizare în administrația publică”, ce își propune reducerea birocrației prin soluții informatice destinate siguranței publice, asistenței sociale și SCIM. Acest proiect se va încheia în luna iulie a anului viitor.

„Desigur, nu ne vom opri aici, căutăm în permanență soluții smart care sunt în beneficiul cetățenilor. Suntem mândri că orașul nostru a fost din nou dat exemplu de bune practici! Alături de premiul pentru cel mai bun PMUD din Europa, câștigat la concursul SUMP Awards și premiul pentru cel mai bun proiect Smart City, câstigat la Gala Smart City Industry Awards, această nominalizare va sta drept mărturie muncii depuse pentru a transforma radical Turda”, a mai spus primarul de la Turda.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut