Trupa Intermezzo, la Festivalul „Eclairs sur Scène” din Toulouse

Festivalul Internațional de Teatru „Eclairs sur Scène” din Toulouse, Franța, sărbătorește anul acesta 35 de ani de existență (25-29 mai 20121). Dedicat interculturalității, tinerilor pasionați de teatru și de arta scenică, festivalul este organizat de Asociația FITE (Festival International de Théâtre d’Enfants), reunind în fiecare an trupe atât din Europa, cât și din țări îndepărtate și exotice, de pe toate continentele lumii.

La actuala ediție, care se desfășoară online, și-au dat întâlnire trupe de tineri actori din Franța, Kazahstan, Republica Moldova, România, Rusia, Spania și Tunisia, care vor susține 14 spectacole ce pot fi urmărite, gratuit, pe pagina de Facebook a festivalului și pe pagina de web: www.lefite.fr.

Spre satisfacția dejenilor, România este reprezentată de Trupa de teatru „Intermezzo” a Colegiului Național „Andrei Mureșanu”. De altfel, Dejul participă pentru a cincea oară la acest festival și, de fiecare dată, trupele care au fost selectate s-au prezentat excelent! Așadar, în cele 30 de minute cât durează piesa „Burghezul Gentilom” de Molière, pusă în scenă de coordonatorul trupei, prof. Lucian Iosip – „ai noștri tineri, la Toulouse” sperăm că vor cuceri din nou publicul cu un spectacol care, în 2016, a fost recompensat cu Trofeul Festivalului și cu Diploma și Distincția acordate pentru „adaptarea fidelă a comicului lui Molière, jucată de artiști talentați și foarte convingători în interpretare”.

Artiștii tineri și talentați sunt: Alexandru Bivolaru, Cătălin Boian, Ionică Both, Andra Cristoreanu, Vlad Georgiu, Cristian Kalmar, Alexandru Manyo, Nagy Lorand, Liviu Pintrinjâl și Ioana Șoim, „foști actori” ai trupelor francofone din școlile gimnaziale și liceele dejene. Acum, aproape toți, studenți la universitățile din țară.

Laureată a festivalurilor internaționale de teatru francofon pentru tineret din Napoli (Italia), Toulouse și Rouen (Franța), Izmir (Turcia), Mostar (Bosnia-Herțegovina), Festivalului Național de Teatru pentru Tineri STAGE (Cluj-Napoca), Festivalului Rotary de Teatru Contemporan pentru Tineret – „Acting” (Baia Mare) și Festivalului Franthousiasme (Dej), Trupa „Intermezzo” s-a remarcat de fiecare dată prin complexitatea spectacolelor prezentate, prin talentul și seriozitatea tinerilor actori. Totodată, „Intermezzo” este una dintre puținele trupe de teatru francofon din România care, pe lângă spectacolele de calitate pe care le susține, știe să-și promoveze țara și prin cântece și dansuri populare autentice, executate impecabil.

Felicitări întregii trupe și felicitări regizorului Lucian Iosip!

Conform programului anunțat de organizatori, Trupa Intermezzo va fi prezentă online în cadrul festivalului joi, 27 mai, ora 14:00 (respectiv, 15:00, ora României) și vineri,  28 mai, ora 20:45 (respectiv, 21:45, ora României).

Succes!!!

M. VAIDA

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut