Trump a fost achitat

Democraţii nu au reuşit să adune numărul necesar de voturi pentru a-l condamna pe Donald Trump în Senatul SUA în al doilea său proces de impeachment, relatează AFP, dpa şi Reuters.

Votul a fost de 57 pentru condamnare şi 43 împotrivă, în condiţiile în care erau necesare două treimi din voturile din Senat, respectiv 67. Totuşi, şapte republicani au votat împotriva lui Trump în cadrul celui de al doilea proces de impeachment.

Este vorba despre Mitt Romney, care a votat pentru condamnarea lui Trump şi în primul proces de impeachment, Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Ben
Sasse, Pat Toomey şi Lisa Murkowski.

„Prin prezenta Donald Trumpeste achitat”, a declarat senatorul democrat Patrick Leahy, care a prezidat procesul.

Fostul preşedintele Donald Trump era judecat în cel de-al doilea proces de impeachment contra sa pentru „incitare la insurecţie”.

Este pentru a doua oară în termen de 12 luni când Donald Trump supravieţuieşte unui proces de impeachment. Pentru democraţi miza era ca acestuia să i se interzică să mai deţină vreodată o funcţie publică.

Cel de al doilea proces de impeachment contra lui Trump a fost unul fără precedent. În SUA au existat până acum numai patru procese de impeachment împotriva unor preşedinţi în întreaga lor istorie. Două dintre ele l-au vizat pe Trump şi au avut loc în decursul ultimului an.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut