Trimiterile extracomunitare sub 150 euro se ridică din oficiile cu asistență vamală

Poșta Română a anunțat că toate trimiterile cu valoare sub 150 de euro, sosite în regim IOSS (cu TVA plătit la sursă), vor fi îndrumate către oficiile cu asistență vamală, unde destinatarii își pot efectua singuri declarația vamală sau pot apela la un reprezentant vamal local.

Operațiunea va avea loc până când Direcția Generală a Vămilor va finaliza opțiunea de declarare “system to system” a trimiterilor poștale cu valoare redusă, care va permite procesarea automatizată de către Poșta Română a datelor electronice pentru declararea la vamă. Clienții care doresc să facă singuri formalitățile vamale, la nivelul oficiilor poștale cu asistență vamală, se pot adresa pentru clarificări privind formalitățile necesare aplicabile începând cu data de 1 iulie 2021, direct autorităţii vamale (birouri vamale – inclusiv personal vamal din cadrul oficiilor cu asistență vamală, direcții regionale vamale, DGV), datele de contact fiind disponibile pe pagina de internet www.customs.ro. Doar trimiterile care vor obține liber de vamă din partea autorității vamale, la nivelul oficiilor poștale cu asistență vamală, vor fi eliberate clienților.

Deși trimiterile poștale sosite la import, în regim IOSS, beneficiază de scutire de TVA, întrucât vânzătorul este responsabil de colectarea TVA de la consumatorii din UE, acestea trebuie declarate la vamă, în vederea punerii în liberă circulație în sistemul informatic vamal.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut