Trenurile de călători, în vizorul polițiștilor

Polițiștii din structurile teritoriale de poliție transporturi au acționat, timp de o lună (15 decembrie 2019  – 15 ianuarie 2020), în peste 5.500 de trenuri de călători, pentru a se asigura că oamenii ajung cu bine la destinație.

 „Polițiștii au fost prezenți în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea respectării legii și pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor. Pe lângă prezența activă în zonele cu aflux mare de călători, polițiștii au depistat 46 de persoane urmărite național și internațional, precum și 62 de minori lipsiți de supraveghere, care au fost redați familiilor sau internați în centre de plasament” – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, în urma activităților desfășurate au fost întocmite 316 dosare penale în care se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt și tragerea la răspundere a celor responsabili. Polițiștii au identificat 267 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, 81 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict. De asemeni, au fost aplicate 3.303 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 858.000 de lei, celor care au încălcat normele în vigoare, și au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 1.512.000 de lei.

Activitățile au fost coordonate de Direcția de Poliție Transporturi.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie