Trei turdeni, în lotul lărgit al naționalei de handbal

Mâine, de la ora 18 (în direct la TVR1), naționala masculină se duelează cu Georgia, în primul meci de la revenirea pe banca tehnică a lui Xavier Pascual, meci după care selecționerul va alege 18 dintre cei 24 de jucători convocați și vor pleca în Spania, unde vor dfisputa două partide de verificare (la Aviles, în 4 noiembrie, la ora 22 și în 6 noiembrie, la ora 20).

În lotul de otul de 24 de jucători au fost convocați și trei jucători de la Potaissa Turda: Gabriel DUMITRIU (pivot), Roland THALMAIER (extremă) și Marius SZOKE (inter).

De remarcat că selecționerul ”tricolorilor” a reușit să-l convingă pe portarul Mihai Popescu (36 de ani) să revină la lot, deși jucătorul de voia să renunțe la națională. „Pope este un jucător important pentru handbalul românesc. Poate să ajute echipa, nu doar din poartă, și este important să avem un astfel de jucător lângă cei mai tineri și lângă mine, ca antrenor”, a apreciat Xavier Pascual. „După ultimul meci am vrut să mă retrag, dar Pasqi m-a sunat și mi-a spus că are nevoie de mine și am zis că dacă mă dorește, o să fiu prezent. Sper să ajung la un turneu final, îmi doresc ca ieșirea mea de la națională să coincidă cu participarea la un european sau un mondial”, a declarat Mihai Popescu, căpitanul echipei naționale de handbal a României.

Lotiul complet convocat pentru meciul de mîine arată astfel: Portari – Mihai POPESCU (Saint Raphael), Dan VASILE (HC Dobrogea Sud), Ionuț IANCU (Steaua); Interi – Andrei BUZLE, Călin CĂBUȚ (Minaur), Gabriel BURLACU (Steaua), Gabriel CUMPĂNICI (CSM Vaslui), Marius SZOKE (Potaissa Turda), Javier HUMET, Robert MILITARU, Dan RACOȚEA, Octavian BIZĂU (Dinamo), Bogdan MĂNESCU (CSM Focșani), Alexandru ȘIMICU (Saint Raphael), Demis GRIGORAȘ (Benfica), Rareș FODOREAN (Povoa Andebol); Extreme- Nicușor NEGRU (Dinamo), Ionuț NISTOR (HC Dobrogea Sud), Sabin CONSTANTINA (Steaua), Roland THALMAIER (Potaissa Turda); Pivoți: Gabriel DUMITRIU (Potaissa Turda), Adrian ROTARU (CSM București), Bogdan PĂUNESCU (CSM Alexandria), Călin DEDU (Dinamo).

Obiectivul „tricolorilor” este calificarea la Olimpiadă, însă pe termen scurt meciurile de la începutul lui ianuarie, din prima fază a calificărilor la Campionatul Mondial din 2023, sunt prioritare. Selecționerul naționalei a mărturisit că nu va ține cont de rezultatele de pe tabela de marcaj în cele trei meciuri amicale din această săptămână.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut