Trei șoferi au fost prinși circulând pe contrasens pe Autostrada Transilvania

Trei șoferi au fost prinși circulând pe contrasens pe una dintre bretelele de la nodul rutier Gilău al Autostrăzii Transilvania în cadrul unei acțiuni a polițiștilor de la Brigada Autostrăzi.

Razia a avut loc în cursul nopții de 15/16 octombrie a.c., în intervalul orar 21.00 – 01.00, și a vizat combaterea evenimentelor negative, survenite ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, în special a depășirilor neregulamentare și a circulației pe sensul opus de mers.

Astfel că, în urma acțiunii au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 7.000 de lei, fiind reținute 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru circulație pe sensul opus de mers, 1 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, o razie de proporții ce a avut loc sâmbătă în zona Turda în vederea prevenirii și combaterii evenimentelor negative din trafic, produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație și pentru combaterea faptelor de natură judiciară și economică s-a lăsat cu zeci de sancțiuni contravenționale.


În acțiunea de tip BLITZ au fost implicați polițiștii Secției Rurale Turda, alături polițiști din cadrul Compartimentului de Investigare a Criminalității Economice, jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmerie Turda, precum și doi inspectori ANAF și un reprezentat al Ocolului Silvic Turda.

Astfel polițiștii rutieri au oprit pentru verificări în trafic un număr de 116 autoturisme, au efectuat 52 de testări cu aparatul etilotest, fiind constate 2 infracțiuni și aplicate 51 de sancțiuni contravenționale.

De altfel, inspectorii din cadrul ANAF împreună cu polițiștii de investigare a criminalității economice au identificat nereguli la două societăți comerciale, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei

În total au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 52.000 de lei.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut