Trei jucători de la CFR Cluj în naționala României. Iordănescu: ”Obiectivul principal rămâne calificarea la Europene”

Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, într-un interviu pentru site-ul oficial al FRF, că îşi doreşte ca în ultimele două partide din Liga Naţiunilor, cu Finlanda şi Bosnia-Herţegovina, să schimbe imaginea lăsată în precedentele meciuri.

„Ne dorim ca echipa să schimbe un pic impresia pe care a lăsat-o după acţiunea de iunie, să ne recâştigăm suporterii şi încrederea lor. Eu am încredere în potenţialul acestui grup, în această generaţie. Cred că este departe de a-şi arăta capacitatea, cred că în iunie a fost un context foarte nefericit, marcat de neşanse şi ghinioane. Sunt sigur că echipa naţională are potenţial de creştere. Este foarte important să producem rezultate să fim eficienţi şi să ne câştigăm încrederea. Traversăm o perioadă deloc fericită, s-au acumulat multe lucruri din trecut, campanii ratate. Este o presiune pe care eu am resimţit-o în interiorul grupului încă din primul meu contact cu băieţii”, a spus Edi Iordănescu.

Antrenorul naţionalei îşi doreşte de la jucătorii convocaţi o mentalitate de învingători.

„Criteriile de selecţie sunt clare, valoare, formă de moment şi acum, mai mult ca niciodată, mentalitatea. Şi asta înseamnă dorinţa cu care se vine, ardoarea, ambiţia, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa naţională. Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa naţională, atunci când este convocat, mai bine să nu mai vină. Clar, obiectivul este să producem rezultate în această competiţie, dar şi să consolidăm acest nucleu cu care să atacăm preliminariile pentru European. Obiectivul rămâne calificarea la turneul final”, a mai adăugat Iordănescu.

Din lotul Românie pentru ultimele două partide din Liga Naţiunilor, cu Finlanda şi Bosnia-Herţegovina, fac parte și trei jucători de la CFR Cluj: Cristian Manea, Andrei Burcă și Mario Camora.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut