Trei firme clujene, amendate cu peste 40.000 lei

La începutul acestei luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a controlat 55 de angajatori din judeţ, în urma acţiunii 3 angajatori fiind amendaţi cu 44.000 lei. Doi angajatori au fost amendați cu 20.000 lei fiecare pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta avea contractul individual de muncă suspendat. Celălalt angajator a fost amendat cu 4.000 lei, deoarece nu a respectat măsurile de securitate și sănătate în muncă, precum şi organizarea locurilor de muncă.

Inspectorii au constatat nu mai puţin de 40 de deficienţe, cele mai frecvente fiind echipamente individuale de protecție deteriorate, căi de circulație încărcate cu materiale, neverificarea periodică a prizelor de împământare, nepurtarea echipamentelor individuale de protecție, semnalizare de securitate și sănătate în muncă incompletă. Drept urmare au fost dispuse 31 de avertismente și au fost stabilite măsuri cu termene pentru remedierea deficienţelor.

Controalele au fost făcute în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, de control în unităţile de fabricare și comercializare a produselor textile, confecții, pielărie și încățăminte.

Articole din aceeasi categorie